Verankerd vakmanschap

Verankerd vakmanschap

Boeken
Door: Petra Starink | 15-06-2016

boek verankerd vakmanschapOp zondag 19 juni wordt in de kantine Walhalla van het theater op Katendrecht het boek ‘Verankerd Vakmanschap – 50 jaar Rotterdamse Academie van Bouwkunst’ gepresenteerd. In het boek wordt uitgebreid ingegaan op de visie op de vakgebieden architectuur en stedenbouw, die de Academie in die vijftig jaar heeft ontwikkeld. Een visie die zich het best laat samenvatten als ‘verankerd vakmanschap’. De ingrediënten van dit vakmanschap worden in dit boek aan een kritische beschouwing onderworpen.

In een aantal essays wordt dieper ingegaan op de specifieke methodiek van het academie-onderwijs, op de combinatie van studie en praktijk, op de grote onderzoeksprojecten en op de relatie tussen school en stad. Interviews met studenten, alumni en prominente Rotterdammers bieden een persoonlijke blik op de Academie. En bovenal wordt het werk van alumni getoond, een rijk gevarieerd beeld van ontwerpen voor gebouwen en gebieden verspreid over de hele wereld, maar vooral ook in Rotterdam. Denk aan Rotterdamse landmarks zoals WTC Rotterdam van Rob van Erk (Groosman Partners), Waterplein Benthemplein van Dirk van Peijpe (De Urbanisten) en De Markthal van projectarchitect Renske van der Stoep (MVRDV).

Presentatie

Gastheer Herman Meijer gaat in de vorm van een talkshow met Rotterdamse studenten, alumni, docenten en andere genodigden in gesprek over het boek en de toekomst van Rotterdam en de Academie. Na afloop wordt het eerste exemplaar van het boek uitgereikt. Bezoekers kunnen zich aanmelden voor de boekpresentatie via de website van de academie

Dag van de architectuur

Een dag eerder, op zaterdag 18 jun, staat de Rotterdamse Dag van de Architectuur deels in het teken van 50 jaar Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

Verankerd vakmanschap – 50 jaar Rotterdamse Academie van Bouwkunst
Eindredactie: Jan Duursma en Wijnand Galema
€ 29.95
Publicatiedatum: 21 juni 2016
ISBN 978-94-6208-305-9
Paperback | 288p | 17×24 cm | 120 ills
Paperback | 176 p | 22,6 x 33 cm |200 ills
Design: Willem de Kooning Academie Grafisch ontwerp
Uitgeverij: www.nai010.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.