Vijftig jaar Bijlmermeer

Boeken, Evenementen

Vijftig jaar Bijlmermeer

Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-12-2016

Burgemeester Eberhard van der Laan neemt op 13 december het eerste exemplaar in ontvangst van het boek ‘De betonnen droom’ een biografie over de Bijlmer en zijn eigenzinnige bouwmeester Siegfried Nassuth, geschreven door journalist Daan Dekker. Het is op die dag precies 50 jaar geleden dat toenmalig burgemeester Gijs van Hall de eerste paal sloeg voor de woningbouw in de Bijlmermeer.

De boekpresentatie van ‘De betonnen droom’ is om 14.00 uur in Café Oma Ietje, Heesterveld 3, Amsterdam-Zuidoost.
Op 14 december vindt er een avond (20.00-21.30 uur) rondom het boek en 50 jaar Bijlmermeer plaats in SPUI25. Een van de sprekers is architect Kees Rijnboutt, hij ontwierp de flat Hoogoord. Aanmelden kan via deze link.

Mysterieuze bouwmeester van de Bijlmer

In ‘De betonnen droom’ gaat auteur Daan Dekker op zoek naar het verhaal van Siegfried Nassuth, de mysterieuze en eigenzinnige bouwmeester van de Bijlmer. Nassuth kent een vrije en gelukkige jeugd in Nederlands-Indië, totdat in 1942 de Japanners binnenvallen. Zijn hele verdere leven zal hij blijven verlangen naar het gevoel van vrijheid dat hij in zijn jeugd kent. Lees hier meer over de inhoud van het boek.

Daan Dekker (1984) is journalist en schrijver. In 2014 publiceerde hij bij Thomas Rap ‘De Brazilianen’. ‘De betonnen droom’ is volgens uitgever Thomas Rap het fascinerende en tragische verhaal van een man en zijn utopie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.