Vitale Architectuur

Vitale Architectuur

Boeken
Door: Petra Starink | 17-05-2016

Boek vitale architectuurHoe komt het dat sommige oude gebouwen lang in gebruik blijven? Voor een duurzame toekomst is het noodzakelijk om deze vraag te onderzoeken. In het boek ‘Vitale Architectuur’ van Ruurd Roorda en Bas Kegge worden de achtergronden van architectonische levensduur ontrafelt. Het boek wordt 23 mei uitgebracht.

Ruimtelijke analyse

Vitale architectuur richt zich op opdrachtgevers, gebruikers, architecten en ontwerpers. Het boek brengt twintig gebouwen in beeld, die worden beschreven, geduid en gedocumenteerd met behulp van plattegronden, doorsneden, diagrammen en foto’s. Met deze ruimtelijke analyse van zowel iconische als alledaagse gerealiseerde gebouwen van het begin van de jaartelling tot nu ontwikkelen de auteurs een methodiek voor levensduur en een houvast voor de toekomst. Het instrumentarium van Vitale architectuur levert strategieën voor een architectuur voor de lange termijn. De publicatie is gebaseerd op het BNA Onderzoek Great Spaces / Ontwerpen voor de eeuwigheid die gestart is in 2012 en is uitgevoerd door Ruurd Roorda, Bas Kegge en collega-architecten.

De auteurs

De auteur van het boek Ruurd Roorda is architect en medeoprichter van ROORDAENDB. Hij geeft les aan de Technische Universiteit Eindhoven. Bas Kegge (MArch) studeerde architectuur aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Momenteel is hij werkzaam bij Geurst & Schulze Architecten in Den Haag.

Vitale Architectuur –  Gereedschap voor levensduur
Auteurs: Ruurd Roorda, Bas Kegge
Publicatiedatum: 23 Mei 2016
€29,95
Fotografie: Roel Backaert
ISBN 978-94-6208-283-0
Nederlands
Paperback | 17 x 24 cm | 224 pagina´s
Ontwerp: Mind Design
nai010 uitgevers met steun van BNA Onderzoek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.