Winy Maas over vrijetijdsbesteding

Winy Maas over vrijetijdsbesteding

Boeken
Door: Petra Starink | 31-03-2016

Boek Absolute leisureThe Why Factory is een internationale denktank, geleid door Winy Maas en een initiatief van faculteit Bouwkunde van de TU Delft en architectenbureau MVRDV. Onderwijs en onderzoek worden gecombineerd in een onderzoekslaboratorium en een platform dat zich richt op het analyseren, theoretiseren en de bouw van de toekomstige steden.

24 uur per dag plezier

Onze wereld met zijn flexibele werktijden, vluchten naar alle uithoeken van de wereld is een samenleving geworden van vrijetijdsliefhebbers. We kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week plezier bestellen. Maar wie let er op de reserves terwijl wij ons amuseren? Wordt er voldoende geproduceerd om die steeds maar toenemende consumptie mogelijk te maken?

Toekomstvisie op vrije tijd

In de publicatie Absolute Leisure geeft Winy Maas zijn toekomstvisie op vrijetijdsbesteding, en hoe de wereld er uit kan zien? The Why Factory toont de omvang van de voetafdruk die onze vrijetijdsbesteding heeft nagelaten op onze landschappen, steden en architectuur.  De architectonische en stedelijke projecten die hier worden gepresenteerd stellen de huidige vrijetijdsbesteding ter discussie en schetsen de mogelijkheden.

Het boek bevat artikelen van architecten Winy Maas en Alexander Sverdlov. Zij laten zowel kritische denkers op het gebied van hedendaagse vrijetijdsbesteding aan het woord als de professionals van deze bedrijfstak, degenen die de vrijetijds-machine aan de gang houden. De publicatie is rijk geïllustreerd met veel tekeningen met dunne lijnen die de fantasie van de lezer prikkelen en uitnodigen tot nadenken over hoe deze toekomst eruit kan zien.

Absolute Leisure. The World of Fun
Auteurs: Winy Maas, Alexander Sverdlov
€ 29,95
Engelse ISBN 978-90-5662-766-9
Paperback,  288p , 15 x 21 cm
Geïllustreerd (300 kleur)
Publicatiedatum: 25 maart 2016
nai010 publishers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.