De Rotterdam op sok en schoen

Design, Producten

De Rotterdam op sok en schoen

Door: Petra Starink | 20-10-2015

Een echte Rotterdamse schoen of sok dragen? Mascolori en Galerie Atelier Herenplaats presenteren een schoen en sok ontworpen door Laan Irodjojo, met een beschildering van het gebouw De Rotterdam. Op 3 november worden de schoenen en sokken gepresenteerd in het Maritiem Museum.

Mascolori

Mascolori maakt schoenen en sokken die de esthetische grens vinden tussen stijl en rebellie. Naast de reguliere collectie gaan zij samenwerking en aan waarbij mode en kunst samengaan. Vorig jaar werd de Markthalschoen gemaakt in samenwerking met Arno Coenen en Iris Roskam.

Galerie Atelier Herenplaats

Galerie Atelier Herenplaats is een kunstwerkplaats als onderdeel van stichting Pameijer met de specialiteit Outsider Art. Kunst gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond. Kunstenaar Laan Irodjojo schildert hier wat hij in zijn omgeving ziet. Het liefst gebouwen en bruggen.

Raymond Landegent en Jochem Grund, de twee Rotterdamse ondernemers achter Mascolori vonden dat zij aan de slag moesten met Galerie Atelier Herenplaats. Zij legden het werk van hun persoonlijk favoriet Laan Irodjojo vast op een leest en sok: ‘De Rotterdam’.  Laan Irodjojo heeft al vaker Rotterdamse gebouwen in beeld gebracht. Hij had exposities in New York en Tokyo.

De schoenen met print van de  verticale stad zijn in een beperkte oplage van 100 stuks gemaakt. Wil je verzekerd zijn van deze schoen dan kun je je hier inschrijven.

De schoen en sok zullen op 3 november worden gepresenteerd in het Maritiem Museum in Rotterdam. Het is de laatste expositiemaand van Laan Irodjojo in dat museum.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.