Straatmeubilair wint Design Award Maastricht

Straatmeubilair wint Design Award Maastricht

Design
Door: Petra Starink | 22-05-2017

Ontwerper Paul Koenen heeft voor zijn ontwerp ‘Het Geheugen van Maastricht’ de Design Award 2017 gewonnen. In zijn ontwerp voor straatmeubilair gebruikt hij oude materialen van vervallen en slooppanden die hij weer verwerkt in nieuwe moderne objecten. De prijs werd uitgereikt op Designday, het evenement dat van 19 tot en met 21 mei werd gehouden in de Decorfabriek in Maastricht.

Toestel voor de openbare ruimte

De opdracht voor de 2e Design Award Made For Maastricht wedstrijd was: ontwerp een toestel voor de openbare ruimte met meerdere interactieve functies. Dit konden praktische (zitten), sociale (ontmoeten, spelen), educatieve (historie/natuur/cultuur), biologische (ecologie/duurzaamheid) of recreatieve (sporten) functies zijn. Multifunctionaliteit van het ontwerp was een belangrijk uitgangspunt.

Ontwerp

“De kwaliteit van het ontwerp van Paul Koenen is hoog, met een serene, repeterende vorm, die bovendien goed afwatert. Het concept is breed toepasbaar en nodigt uit tot ontmoetingen. Daarnaast is het bestendig, vertelt het over de lokale geschiedenis en is het eenvoudig en inspirerend”, aldus de jury. Paul Koenen gaat zijn ontwerp nu realiseren met het bedrag van € 5000, – dat de gemeente verbindt aan de Design Award. Later wordt bepaald waar het kunstwerk wordt geplaatst. De uitvoering van het ontwerp dient uiterlijk 1 jaar na toekenning van de prijs te zijn gerealiseerd

Genomineerden

Naast de winnaar waren ook Rosalyn Tan & Jan Nickmans, Bas van der Pol, René Holten en Jair Straschnow & Gitte Nygaard genomineerd voor de Design Award 2017.

Design Award

De Design Award is een competitie georganiseerd door Designday i.s.m. MAFAD (Maastricht Academy Fine Arts and Design). De prijs is beschikbaar gesteld door de stad Maastricht en past in het masterplan ‘Made in Maastricht’, waarbij de creatieve maakindustrie in de stad nieuwe impulsen krijgt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.