VPRO tijdens Dutch Design Week 2020

Design

VPRO tijdens Dutch Design Week 2020

Door: Petra Starink | 13-10-2020

Op 17 oktober gaat de virtuele editie van de Dutch Design Week 2020 van start. Ook dit jaar besteed de VPRO op tv en radio aandacht aan dit evenement vol design. Niet alleen de fysieke kant wordt belicht maar ook de impact van design, het maakproces van ontwerpers en hun visie op de toekomst. Bekijk hieronder een aantal tips.

Ambassadeurs DDW 2020
Lidewij Edelkoort, Martijn Paulen (directeur DDF) en Sabine Marcelis. Foto: Simone Frank

Nooit meer slapen- Lideweij Edelkoort ambassadeur DDW

In het radioprogramma Nooit meer slapen op vrijdag 16 oktober van 00.00-01.00 uur op NPO Radio 1 is in aanloop van de DDW ambassadeur Lidewij Edelkoort een uur lang te gast. Presentatie is in handen van Pieter van der Wielen.

Mondo met Floris Alkemade

Zondag 18 oktober om 19.25 uur op NPO 2
In het kunst- en cultuurplatform Mondo ontvangt presentatrice Nadia Moussaid Rijksbouwmeester Floris Alkemade, biodesigner Boris Hendrikx, textielontwerper Claudy Jongstra en DDW directeur Martijn Paulen.

Future talks- Hoe ziet onze toekomst er uit?

17 t/m 25 oktober op vpro.nl/ddw en ddw.nl
Hoe gaat onze toekomst eruitzien? Chris Kijne, Pieter van der Wielen en Koert van Mensvoort gaan in gesprek met belangrijke sprekers die onze toekomst vormgeven of voorspellen. Met onder andere te gast: Lidewij Edelkoort, Sabine Marcelis, Annelies Termeer (Dustin) en Lonneke Gordijn (Studio Drift).

VPRO Medialab ontwikkelde in samenwerking met schrijver Niels ’t Hooft een innovatief, interactief smartphone-verhaal: DUSTIN. Foto: Kees van de Veen

Medialab: Dustin, een interactief verhaal op je smartphone

17 t/m 25 oktober via www.vpro.nl/dustin en ddw.nl
Smart speakers, smart tv’s, smart verlichting: er zijn steeds meer slimme apparaten in ons leven en de Artificial Intelligence in deze apparaten ontwikkelt zich razendsnel. Maar wat als slimme apparaten zo slim worden dat zij ook emoties ontwikkelen? Dat is het centrale uitgangspunt voor Dustin, een innovatief, interactief verhaal voor smartphone ontwikkeld door VPRO Medialab in samenwerking met schrijver Niels ’t Hooft

De Dutch Design Week 2020 wordt gehouden van 17 oktober tot en met 25 oktober. Het thema dit jaar is: The New intimacy.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.