D/Dock hergebruikt bestaand materiaal

Inspiratie, Interieur

D/Dock hergebruikt bestaand materiaal

Door: Petra Starink | 06-01-2016

In het kantoorgebouw The Edge in Amsterdam is op de bovenste verdieping OVG Real Estate gevestigd. D/DOCK is verantwoordelijk voor het interieurontwerp van het nieuwe kantoor. Bijzonder aan het interieurontwerp is het hergebruik van bestaand materiaal en meubilair.

Samenwerken, flexibiliteit en eigenzinnigheid zijn de belangrijkste pijlers van het interieurontwerp. Gezondheid, beweging en een balans tussen inspanning en ontspanning staan hierin centraal. ‘D/DOCK heeft met hun Healing Offices concept ons gedachtengoed weten te vertalen in een vooruitstrevend interieurontwerp. Door verschillende werkplek-typologieën toe te passen is er een adaptief kantoor gecreëerd, geschikt voor alle mogelijke manieren van werken’, aldus Jan Hein Tiedema, Algemeen Directeur OVG Nederland.

Het resultaat is een werkomgeving op zijn kop waarbij afstand wordt gedaan van de traditionele kantoorvloer. Bezoekers van OVG krijgen direct een kijkje in de keuken bij binnenkomst. De traditionele receptie heeft plaatsgemaakt voor een informeel kookeiland waar de klanten worden ontvangen. Van een kille wachtruimte is in dit kantoor geen sprake. De klant kan in de aangrenzende woonkamer neerploffen bij de knisperende haard of plaatsnemen aan de leestafel onder de handgemaakte kroonluchter van fietskettingen.

Re-energize room en Energy Station

Het kantoor is een lifestyle omgeving geworden, ontworpen aan de hand van activiteit gerelateerde gebieden, waar de identiteit en levensstijl van de werknemers van OVG als basis dient. De werkplekken zijn gesitueerd aan de achterkant van de kern. De voorkant van de kern, waar communicatie en interactie centraal staan, is het publieke gebied waar ook het theater, en de overlegruimte, uitgerust met een speciale scrumwand, onderdeel van zijn. In dit gebied bevindt zich tevens de re-energize room: een bezinningsruimte waar werknemers zich kunnen opladen tijdens een drukke werkdag.

Een blikvanger van het kantoor is de Energy Station: een gekoelde trolley die een diversiteit van gezonde tussendoortjes en verfrissingen biedt. D/DOCK ontwikkelde de Energy Station met de missie om werknemers gezonder te laten eten en introduceerde het product voor de eerste keer in de werkomgeving van OVG.

Hergebruik bestaand materiaal

Bijzonder aan het interieurontwerp is het hergebruik van bestaand materiaal en meubilair. D/DOCK werkte hiervoor samen met Furnify: een ontwerpcollectief wat afgewaardeerd meubilair dankbaar voorziet van een nieuw ontwerp. Oude stoeltjes uit het Rotterdamse voetbalstadion De Kuip zijn hergebruikt en hebben bureaustoelen, designer fauteuils en een knalblauw kabinet, een tweede leven gekregen.

BREEAM

Het gebouw is door Building Research Establishment (BRE) uitgeroepen tot meest duurzame kantoorgebouw en heeft de hoogste Outstanding BREEAM classificatie ontvangen.

Foto’s: D/Dock

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.