Fraaie gevelprojecten in boek Façades

Fraaie gevelprojecten in boek Façades

Inspiratie
Door: Petra Starink | 01-07-2019

De Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) heeft het boek ‘Façades 2019’ uitgebracht. Hierin staan uiteenlopende projecten van gevelbouwprojecten waar VMRG-bedrijven bij betrokken zijn geweest. Hoofdstukken in het boek zijn renovatie, utiliteitsbouw, woningbouw en zonweringsprojecten.  Het 1e exemplaar van het boek werd uitgereikt aan architect Jan Benthem van Benthem Crouwel Architects, winnaar van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019 met de Noord/Zuidlijn. Bedrijf Kingspan|Brakel Atmos werkte mee aan de twee bovengrondse stations van dit project.

Meer aandacht voor innovatie

In deze elfde uitgave van het Façades boek staan koplopers centraal. Zonder koplopers, geen vooruitgang en innovatie. De VMRG streeft er, naar eigen zeggen, met haar bedrijven naar koploper te zijn. Dit komt terug in de artikelen, maar ook bij de projecten is er steeds meer aandacht voor innovatie. Bij elk project staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels, aldus VMRG. Zij worden hierop regelmatig gekeurd.

Eisen van keurmerk

Tot nu toe was het in bestekken alleen mogelijk om te verwijzen naar de VMRG Kwaliteitseisen. Het eisen van een keurmerk was niet toegestaan. De nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden wel ruimte om het VMRG Keurmerk voor te schrijven.

Boek Façades en online

Het boek Façades is  online te bekijken. Façades 2019 is in boekvorm voor € 25,- (excl. BTW en verzendkosten) te bestellen via de website van de VMRG.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.