Hartverwarmend kunstwerk stadslab RAUM

Inspiratie

Hartverwarmend kunstwerk stadslab RAUM

Door: Petra Starink | 24-03-2020

Straatartiest Leon Keer heeft bij stadslab RAUM aan het Berlijnplein in Utrecht een bijzondere vloerschildering gemaakt. Het werk van 150 m2 toont een kleurrijke afbeelding genaamd ‘Sensibility and Sensitivity’ waarop een hart en hersens te zien zijn, die met elkaar verbonden zijn.

Leefbaarheid

In het werk van Leon Keer komen actuele onderwerpen naar voren, zoals klimaatverandering en de leefbaarheid van deze wereld. Het is voor het eerst in zijn carrière dat hij een ‘eigen’ plek krijgt in Utrecht, de stad waar hij zelf ook woont. “Het is bijzonder om een werk in mijn eigen stad te realiseren. Nu kunnen ook mijn eigen familie en vrienden ook eens kunnen komen kijken.

Hartverwarmend kunstwerk straalt positiviteit uit

Op de vraag of er een betekenis achter zijn nieuwe werk zit geeft de kunstenaar aan: “Ik wilde vooral iets maken dat positiviteit uitstraalt. En in deze moeilijke tijden is er behoefte aan een evenwicht tussen hart en hoofd.” De vloerschildering is van semi-permanente aard en zal de komende tijd nog te zien zijn op het Berlijnplein.

Aftermovie bij RAUM

In deze tijden van het coronavirus dienen bezoekers altijd 1,5 meter afstand te houden van elkaar en de richtlijnen van het RIVM op te volgen. 
Ga je liever niet het huis uit? Binnenkort is een uitgebreide aftermovie over dit project te bekijken op de website van RAUM

RAUM | fotografie: Mariska Kerpel/ Twycer.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.