Kijktip: Masterclass Daan Roosegaarde

Inspiratie

Kijktip: Masterclass Daan Roosegaarde

Door: Petra Starink | 01-04-2020

Sinds het coronavirus ons aan huis kluistert, zijn we veel thuis. Om die tijd zo aangenaam mogelijk door te komen geeft de redactie van Architectuur.nl u architectuur gerelateerde kijktips. Deze keer de masterclass van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde uit 2018, met als thema ‘Van shit naar schoonheid’.

Masterclass

In zijn masterclass vertelt Daan Roosegaarde over zijn praktijk en inspiraties en gaat hij dieper in op het thema ‘Van shit naar schoonheid’. Hoe kun je invloed hebben op je omgeving en deze beter en mooier maken? Wat zijn de mogelijkheden die jouw omgeving je biedt? Ook zal hij enkele geselecteerde portfolio’s van studenten bespreken. De voertaal van de masterclass is Engels. De masterclass werd georganiseerd door de Kunsthal Rotterdam in samenwerking met de Willem de Kooning Academy.

Creatieve denker

Daan Roosegaarde (1979) is een creatieve denker en maker van sociale ontwerpen die de relatie tussen mens, technologie en ruimte onderzoeken. Zijn fascinatie voor natuur en technologie reflecteert in zijn iconische ontwerpen zoals Smart Highway (wegen die overdag door zonlicht opladen en ’s nachts licht afgeven), WATERLICHT ,een virtuele overstroming en Smog Free Project (’s werelds eerste smogstofzuiger die sieraden van smog maakt).

Werken aan betere toekomst

Roosegaarde studeerde af aan Het Berlage Instituut met een master in Architectuur. In 2007 richtte hij Studio Roosegaarde op, waar hij samen met zijn team werkt aan een betere toekomst. Samen creëren ze ‘Landschappen van de Toekomst’ en ontwikkelen ze slimme, duurzame prototypes voor de steden van morgen. Roosegaarde is een Young Global Leader van het World Economic Forum en is tot Kunstenaar van het jaar 2016 verkozen.

Bekijk ook deze kijktips:
Houtbouwers
Miniserie Bauhaus
Coded Nature-Studio Drift
Digitale rondleiding Bruno Taut
Hoe bouw je een kathedraal?
Wim Crouwel-Modernist

Foto: Studio Daan Roosegaarde/Willem de Kam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.