Maatwerk voor de straat

Inspiratie, Producten

Maatwerk voor de straat

Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-11-2012

Het Podium Isle is een systeem waarmee ziteilanden en podia in de stad gecreëerd kunnen worden. Het bestaat uit een basis van corten stalen modules waarop massief houten FSC balken (7×7 centimeter) zijn bevestigd. Het is mogelijk om openingen aan te brengen voor bomen of plantenbakken. De standaardversie kent twee afmetingen: 300×300 en 450×450 centimeter.

Deze nieuwe ontwikkeling van Streetlife is echter ook verkrijgbaar als maatwerk. In opdracht van Stadsdeel Zuid ontwierp Mirjam Lie-Wullings voor de Amsterdamse Beethovenstraat Podium Isles, die zowel qua vorm als qua afmeting flink afwijken van de standaard. De podia zijn rond bestaande bomen gebouwd, die dus in de volle grond staan. De verhoogde podia platforms zijn ideaal voor straatbandjes en performances in de openbare ruimte.

Streetlife is ontwikkelaar en leverancier van straatmeubilair dat afgestemd is op het landschap en stedelijke omgeving, van zitelementen tot fietsenrekken en van bloembakken tot bruggen. Veel van deze elementen worden in samenwerking met (landschaps)architecten ontwikkeld. Zo ontwikkelde en leverde het onlangs nog honderden banken voor de Olympic Parklands in Londen 2012.

www.streetlife.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.