Ontdek architectuur in Almere met audiotour

Inspiratie

Ontdek architectuur in Almere met audiotour

Door: Petra Starink | 22-06-2021

Bijzondere zichtlijnen en gebouwen maken Almere een aanrader voor liefhebbers van architectuur. Almere City Marketing heeft een audiotour ontwikkeld voor liefhebbers van architectuur die meer willen leren over de bijzondere gebouwen en willen weten hoe deze zo goed mogelijk gefotografeerd kunnen worden. De Almeerse fotograaf Richard Terborg neemt deelnemers van de tour mee langs de beste architectuurspots die er in Almere Centrum te vinden zijn. Aan de hand van audiofragmenten en beelden vertelt hij over wat er te zien is en hoe deze hotspots gefotografeerd kunnen worden.

Langs iconische gebouwen

De tour door het centrumgebied, dat door Rem Koolhaas ontworpen is, gaat langs iconische gebouwen als De Smaragd van Gigon & Guyer Architekten, de nieuwe bibliotheek van Meyer & van Schooten, de Citadel van Christian de Portzamparc en The Wave van René van Zuuk.

Op eigen tempo wandelen langs architectuur

De tour wordt met een eigen smartphone of tablet gewandeld en de wandelaar bepaalt zelf het tempo. Tussendoor kan een pauze worden ingelast bij een van de terraspleinen zoals de Grote Markt of het Belfort. De tour is te volgen op izi.TRAVEL. De tour van tevoren gratis downloaden kan natuurlijk ook.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.