Architecture Talks

Actualiteiten, Evenementen, Interieur, Nieuws

Architecture Talks

Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-03-2022

Na een onderbreking van twee jaar – als gevold van COVID – zijn de JUNG Architecture Talks terug! De eerste editie zal plaatsvinden op 24 maart in Hamburg en heeft als motto: Make more of it! Dit thema is actueler dan ooit en behelst onder andere het behoud van bestaande gebouwen. Het opknappen en aanpassen aan de veranderende eisen op het vlak van wooncomfort, ruimtelijke organisatie en energie-efficiëntie. Dit is niet alleen economisch en ecologisch zinvol: het bespaart ook grondstoffen en is duurzamer dan nieuwe panden bouwen.

Het event wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met het architectuur- en designtijdschrift Häuser. Gezamenlijk presenteren zij onder andere de winnaars van de Häuser Award 2022 met als thema ‘De beste renovaties’. Niet te missen zijn de presentaties van Graux & Baeyens Architecten uit Gent, Bernrieder.Sieweke Lagemann.Architekten uit Berlijn, Sieckmann Walther Architekten uit Hamburg en depA Architects uit Porto.

Deze ‘Architecture Talks’ vindt plaats in het Hafenbühne-theater in Hotel PierDrei in Hamburg. Tevens wordt het live uitgezonden. Moderators van het event zijn Anne Zuber, hoofdredactrice van HÄUSER, en Dr. Ansgar Steinhausen, hoofd van de afdeling ‘Architectuur’ bij HÄUSER.

De gastsprekers

Graux & Baeyens Architecten werd in 2005 opgericht in Gent door Koen Baeyens en Basile Graux. Het bureau, actief op het gebied van architectuur, interieurontwerp en productdesign, wist de afgelopen 15 jaar een heel eigen architectuurtaal te ontwikkelen. Het zwaartepunt van de projecten van het bureau ligt in België en gaat van eengezinswoningen, kantoorgebouwen tot designmeubels.

In 2006 richtten Christian Bernrieder en Frederike Sieweke-Lagemann hun eigen bureau op. Voor hun ontwerpen baseren zich ze op de studie van de locatie en een nauwe dialoog met de opdrachtgevers. De architecten gaan voor een conceptuele aanpak – ongeacht de opdracht, het budget of de schaalgrootte van het project. Via hun architectuur willen ze met eenvoudige middelen een harmonieus geheel creëren. De focus ligt daarbij op de basisprincipes van ruimte, proportie en materiaal.

Het Hamburgse architectenbureau Sieckmann Walther Architekten, in 2016 opgericht door Martin Sieckmann en Johannes Walther, heeft vijf medewerkers in dienst. De focus van het bureau ligt op de planning van eengezinswoningen en op residentiële bouw. Het bureau biedt alle architectendiensten aan, waaronder ontwerp, goedkeuringsplanning, uitvoerings- en detailplanning, en bouwsupervisie.

Het architectuur- en kunstcollectief depA, opgericht in 2009 in Porto, wordt geleid door Carlos Azevedo, João Crisóstomo en Luís Sobral. De projecten van het collectief focussen vaak op interventies en de reconstructie van bestaande structuren. De leden van het collectief werken ook aan meer artistieke projecten. In 2021 tekende depA voor de bijdrage van Portugal aan de Biënnale voor Architectuur van Venetië.

Registreer voor de livestream

Je kan het evenement op 24 maart vanaf 19 uur volgen via de livestream. Gelieve je daarvoor eerst te registreren. Op de dag van het evenement zelf ontvang je dan een mail met de toegangslink naar de uitzending:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.