D/DOCK ontwerpt duurzame werkomgeving voor kantoor JetBrains

Interieur

D/DOCK ontwerpt duurzame werkomgeving voor kantoor JetBrains

Door: Petra Starink | 06-04-2021

Softwaremaker JetBrains opent een nieuw kantoor in het MY.O-gebouw aan de Christoph-Rapparini-Bogen in München. De nieuwe werkplek is volgens duurzame standaarden voor maximaal comfort ontworpen en gerealiseerd door de Amsterdamse concept- en designstudio D/DOCK. Het kantoor biedt ruimte aan 360 medewerkers. Het gebouw heeft een totale oppervlakte van 12.000 m2, inclusief drie dakterrassen, een kantine, een fitnessruimte, een massagekamer, een eventruimte, een muziekruimte, een ‘makers’-ruimte en een speelplaats.

Duurzame en circulaire werkomgeving

Het designconcept heet The City. Dit concept omvat aspecten van stedelijke vormgeving, zoals de menselijke maat, zichtlijnen, natuurlijke elementen, de waarde van ‘het rondhangen’, verrassingselementen, een intieme sfeer, beloopbaarheid en serendipiteit. De intensieve samenwerking heeft een circulaire werkomgeving opgeleverd die een professionele basis verleent aan flexibele mogelijkheden voor thuiswerken. Klanten, ontwerpers, leveranciers en architecten hebben nauw samengewerkt aan het realiseren van een gedeelde circulaire ambitie, met duurzaamheid in het achterhoofd bij alle details.

Hergebruik meubilair

Een belangrijk onderdeel van het concept is dat gebruikte producten een nieuw leven hebben gekregen: 65 procent van het meubilair is afkomstig van eerdere projecten of uit het vorige kantoor van JetBrains, en is van een nieuw uiterlijk voorzien. Een ander element van deze duurzame werkomgeving is een natuurlijke ontwerpfilosofie, die het welbevinden en de productiviteit aantoonbaar ten goede komt. Zo heeft JetBrains speciale BIT-werkplekken (‘Boost Individual Talent’) ontwikkeld waar het team externe prikkels kan buitensluiten voor een intensievere concentratie. Samen met D/DOCK zijn deze innovatieve werkplekken ontwikkeld, waar je je kunt afzonderen.

Kantoor om je thuis te voelen

JetBrains wilde een plek bouwen om elkaar te ontmoeten en te werken, waar het voelt alsof je thuis bent. Het team van D/DOCK, dat eerder het kantoor van JetBrains in Amsterdam heeft ontworpen, heeft zich laten leiden door een combinatie van de bedrijfswaarden, de gebruikerservaring en een goede balans tussen interpersoonlijke dynamiek en persoonlijke concentratie. Het uiteindelijke concept weerspiegelt de diversiteit van stijlen en persoonlijkheden binnen JetBrains, de visuele identiteit van het bedrijf en de art-deco-architectuur van het MY.O-gebouw.

Projectgegevens

Realisatie en interieurontwerp : D/DOCK, Amsterdam, Gruschwitz GmbH, München
Projectmanagement: Gruschwitz GmbH, München
Aantal verdiepingen: 7
Oppervlakte: 12.000 m²
Los meubilair: Furnify, Amsterdam
Vloeren (fabrikant): Schmid Boden, Neutraubling, Duitsland 
Verlichting (fabrikant): PROLICHT GmbH, Neu-Götzens, Oostenrijk
Inrichting: INTOS Interior Solutions, Haarlem
Multimedia: VAV Medientechnik GmbH, München 
Akoestiek: B. King Consulting, Dörth, Duitsland
Wanden: Kühberger GmbH, München
Styling: Nanouks, Amsterdam
Milieuvriendelijke ontwerpplanning: Makers of Sustainable Spaces, Amsterdam
Beplanting: Botanica Hydrokultur, Unterföhring, Duitsland
Interieurinrichting: Wölfl GmbH, Neufahrn bei Freising, Duitsland
Wandontwerp voor muziekruimte: Martin Gerstenberger
Foto’s: Patrik Graf

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.