Fitnessen in het licht

Interieur

Fitnessen in het licht

Door: Petra Starink | 09-05-2016

In het centrum van Amsterdam is de boutique-fitness studio Rocycle opgeleverd. Het ontwerp is gemaakt door XML. Een belangrijk element in het ontwerp is een translucente wand in de lobby met lichtkranten, waarvan de teksten steeds veranderen.

Geluidsdichte studioruimte 

Rocycle is de eerste fitness studio in Nederland die fitness combineert met een high-end hospitality ervaring; de studio biedt full-body workout spinning lessen aan. De studio bevindt zich op de begane grond van een appartementencomplex, hiervoor ontwikkelde XML een geluidsdichte studioruimte met 27 speakers waardoor een overweldigende muziek ervaring ontstaat zonder dat de bewoners van het complex hier iets van merken.

Translucente wand

In het ontwerp is de translucente wand in de lobby met lichtkranten een belangrijk element. Terwijl een unisex lockerspace een snelle wisseling tussen de verschillende lessen mogelijk maakt, is de lobby de centrale sociale ruimte van de studio met uitzicht door de grote ramen op de Amsterdamse gracht.

Als onderdeel van het project ontwierp XML ook de store-in-store van de The Cold Pressed Juicery, de eerste volledig organische juicebar in Amsterdam. De volledig uitgeruste juicebar biedt bezoekers van de studio koudgeperste sappen, smoothies en voedzaam sport eten aan.

Beeld: XML

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.