GROUP A ontwerpt uitnodigend interieurconcept voor Service Apotheek

Interieur

GROUP A ontwerpt uitnodigend interieurconcept voor Service Apotheek

Door: Petra Starink | 09-06-2021

GROUP A is verantwoordelijk voor de nieuwe interieuridentiteit van de Service Apotheek, waar het draait om de positieve klantbeleving, met als thema Service voorop. Samen met Fabrique is er aan de ‘aangescherpte merkpositionering’ gewerkt. Het doel is het merk Service Apotheek herkenbaar maken. Service Apotheken Epe en Eindhoven zijn de eerste locaties waar het nieuwe interieurconcept gerealiseerd is.

Balie bestaat uit vrijstaande elementen

Het ontwerp van GROUP A herdefinieert de indeling van de conventionele apotheek met transparantie en akoestische privacy als uitgangspunt. In het heldere zone-concept is afstand gecreëerd tussen de spreek- en publieksruimte. Hiermee wordt de privacy van de klant geborgd. De balie bestaat uit vrijstaande elementen waardoor de klant niet langer voor een barrière staat, maar naast de apotheker kan staan tijdens een consult. Vrije zichtlijnen, van entree tot apothekers domein, zorgen voor contact tussen klant en apotheker.

Uitnodigende en rustige ruimte

In een vloeiende beweging begeleidt de heldere routing de klant van de entree, via de publieksruimte, langs de productdisplays naar de spreekruimte. Je wordt ontvangen in een warme, uitnodigende en rustige omgeving waar ronde hoeken en natuurlijke materialen zorgen voor een zachte en vriendelijke uitstraling. De modulaire bank, in een schakering van blauwe stoffen, nodigt je uit om plaats te nemen in de publieksruimte. De balies en spreekkamer zijn overzichtelijk en opgeruimd. Open en transparant, maar met genoeg privacy. Een uitgekiend verlichtingsplan en goede akoestische maatregelen maken het geheel tot een prettige omgeving.

Duurzaam en circulair interieurconcept

GROUP A heeft een circulair, modulair en flexibel concept ontwikkeld dat toepasbaar is op alle bestaande locaties van Service Apotheek. De interieuronderdelen zoals promotiemeubels, modulaire banken en plantenbakken zijn onafhankelijk van elkaar inzetbaar. Waar mogelijk wordt het bestaande meubilair van de apotheken duurzaam hergebruikt. Zo wordt een balie omtimmerd, apothekerskasten voorzien van nieuw folie of een bank opnieuw bekleed.

Projectgegevens

Opdrachtgever: Service Apotheek
Strategisch ontwerpbureau: Fabrique
Architect: GROUP A
Partner in charge: Maarten van Bremen
Project team: Raymond Leentvaar, Brigitte van der Tuin, Laura Onnis, Sophie Dogterom
Interieurbouw: Interstore
Lichtontwerp: Studio Rublek
Fotografie: Aiste Rakauskaite

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.