Interieurontwerp Design Center door OTH

Interieur

Interieurontwerp Design Center door OTH

Door: Petra Starink | 13-04-2017

OTH architecten heeft in opdracht van Scandinavian Business Seating de begane grond van de voormalige Twentsche Bank aan de Blaak in Rotterdam tot een levendige showroom getransformeerd. Met beperkte middelen en nadruk op karakteristieke elementen, zoals het metselwerk plafond en de sierhekwerken in de vensters, is een Design Center ontworpen waarin de ontwerpfilosofie en producten van SBSeating optimaal tot hun recht komen.

Onderdelen van stoelen gebruikt

Onderdelen van de stoelen van SBSeating (onderstellen, zittingen) zijn gebruikt om ruimte scheidende en akoestische wanden te creëren. Gebouw, interieur en product worden hierdoor tot een eenheid gesmeed. Middels niveauverschillen, stalen kaders en belijning op de vloer is de grote, open ruimte opgedeeld in meer beschutte en intieme plekken. Door de introductie van verschillende niveaus en raamzitjes ontstaat interactie met de straat.

Projectgegevens

Adres: Blaak 28, Rotterdam
Opdrachtgever: Scandinavian Business Seating
Interieurarchitect: OTH architecten
Omvang: 900 m2
Oplevering: november 2016
Fotografie: Christiaan de Bruijne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.