Lichte werkomgeving Sociale Dienst Zeist

Interieur

Lichte werkomgeving Sociale Dienst Zeist

Door: Petra Starink | 28-03-2018

Helgasnelarchitecten is door de Sociale Dienst in Zeist gevraagd om samen met de medewerkers een eerste start te maken om de gesloten kantooromgeving te veranderen. Op elke verdieping is een proeftuin gemaakt, hierdoor is er een meer open omgeving ontstaan.

 

 Veel licht in gebouw

Helgasnelarchitecten heeft in verschillende workshops samen met de gebruikers het programma van eisen geformuleerd en tegelijk het ontwerp gemaakt. Het beperkte budget vroeg om een concept dat sterk is maar ook rekening houdt met de bestaande omgeving. Door op de zuidzijde van het gebouw de dichte ruimten weg te halen komt er veel licht het gebouw binnen. We breken de bestaande kantooromgeving open. In deze lichte ruimte plaatsen we verschillende typen meubels die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden.

Omgeving met prikkelende kleuren

Samen met kunstenaar Esther Tielemans hebben we in de ruimte sculpturen bedacht. Deze houten meubels zijn voorzien van kleurvlakken die de totale ruimte een enorme dynamiek geven. Het kleurenschema hebben we samen met haar ontworpen. De gebruikers vroegen om meer dynamiek in hun verdere statische omgeving. Daarom zijn de kleuren prikkelend, ze activeren mensen. De lichte houten meubels geven samen met de plantenhagen de ruimte een prettige sfeer.

Textuur houten meubels

De meubels zijn allemaal uniek en zijn speciaal voor deze plek ontworpen. De detaillering is samen met de meubelmaker dusdanig ontwikkeld dat de meubels mooi verouderen. Het meest opvallend is de textuur van de houten meubels. Deze zijn opgebouwd uit noestloze Chili Pine platen die een transparante witte coating hebben gekregen. Hierdoor krijgen zij een moderne, frisse uitstraling.

Tapijtegels in verschillende kleuren

De tapijttegels zijn per kleurveld in verschillende kleuren maar ook typen uitgevoerd, hierdoor heeft de vloer een rijke textuur. De gekozen planten hebben in de meubels weer hun eigen natuurlijke textuur waar de lichtarmaturen met hun lichte dradenstructuur weer mooi bij past. De omgeving heeft een strakke uitstraling gekregen.

Fotografie: Helgasnelarchitecten

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.