Minimalistisch betonnen interieur modezaak Labels

Interieur

Minimalistisch betonnen interieur modezaak Labels

Door: Petra Starink | 27-11-2019

Voor de modewinkel Labels in Sittard ontwierp Maurice Mentjens een minimalistisch betonnen interieur met luxe accenten. In deze nieuwe ruimte van 60m2 zijn de meest exclusieve collecties te vinden van bekende ontwerpers. De enigszins verborgen ligging aan een binnenplaats geeft de boetiek een exclusief karakter.

Glazen pui met schuifdeur

Bezoekers komen binnen via een glazen pui met schuifdeur die grenst aan de binnenplaats. Vervolgens stappen ze een ruimte binnen die het midden houdt tussen een bunkerachtige en een industriële sfeer.

Minimalistische industriële sfeer

De minimalistische industriële sfeer vormt een groot contrast met de zorgvuldig geselecteerde luxe-stukken. De rauwe schoonheid van de betonnen muren en het plafond steekt prachtig af tegen de spiegels en de details van glas en staal. Midden in de langgerekte ruimte staat de blikvanger van het interieur. Een glazen accessoire-rek met spiegelende dragers, ingeklemd tussen vloer en plafond. Dunne, stalen rekken met lage betonnen platformen op de vloer lopen langs de kale muren. Twee witte ledstrips die onder het plafond lijken te zweven leiden bezoekers door de ruimte. Bij de glazen façade die uitkijkt op de binnenplaats bevindt zich een losstaande betonnen toonbank. De grijze gietvloer is de perfecte aanvulling op de betonafwerking.

Slim gebruik van spiegels

In het ontwerp van Maurice Mentjens zitten creatieve details. Spiegels worden slim gebruikt om het gevoel van ruimte te vergroten en te zorgen dat het daglicht diep in het interieur weerkaatst. Achter de spiegelwand bevinden zich 3 kleedkamers. De spiegelzuilen van het rek weerspiegelen delen van de uitgestalde producten en het interieur. Het rek bestaat uit extra helder spiegelglas en glazen platen met ronde hoeken en kan flexibel worden gebruikt. De speciale groeven in de spiegelzuilen zijn geschikt voor verschillende displays die kunnen worden verwisseld: van glazen legplanken tot transparante vitrines. Ze kunnen ook volledig worden verwijderd om een doorgang in het rek te creëren.

Fotografie: Arjen Schmitz

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.