Nieuw onderkomen voor De Zwarte Hond Rotterdam

Interieur

Nieuw onderkomen voor De Zwarte Hond Rotterdam

Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-10-2021

Architectenbureau De Zwarte Hond heeft intrek genomen in een nieuw kantoor in het Grotiushuis aan de Westblaak 37 in Rotterdam. Het inrichtingsplan is door het bureau zelf verzorgd.

Gemeentelijk monument uit 1957

Het gebouw is een gemeentelijk monument uit 1957, ontworpen in de wederopbouwstijl door de architect H.D. Bakker, bekend van zijn ontwerp van de Rotterdamse Maastorenflat. Het nieuwe kantoor heeft een vloeroppervlakte van 750 m² en biedt plaats aan in totaal 50 sta- en zitwerkplekken. De herinrichting van de plattegrond is door het architectenbureau in eigen beheer uitgevoerd. Bestaande materialen, zoals marmer en beton, zijn zoveel mogelijk hergebruikt. De akoestiek wordt verbeterd door Ecophon solo’s en natuurlijk wolvilt in de wanden, die ook dienst doen als prikwanden.

Jaren 50

Enkele aspecten in het nieuwe kantoor doen denken aan de jaren 50. Zo is het groene marmer ‘Verdi Alpi’ bekend van het Barcelona Paviljoen van Mies van der Rohe. Bovendien werd in de jaren 1950 ook het hoogkant eiken geïntroduceerd. Bij het interieur heeft De Zwarte Hond gekozen voor stukken van inspirende ontwerpers, zoals fauteuils van Josef Hofmann, Le Corbusier, Rietveld, Mart Stam en Mies van der Rohe.

Hoofdingang wordt opnieuw vormgegeven

De Zwarte Hond zal ook in de toekomst nog meer ontwerpwerkzaamheden voor het Grotiushuis voor zijn rekening nemen. De hoofdingang van het gebouw wordt opnieuw vormgegeven, waarbij de monumentale stijl van Herman Bakker met een eigentijdse toets wordt gecombineerd.

Fotografie: De Zwarte Hond

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.