Nieuwe werkomgeving woningcorporatie De Goede Woning

Interieur

Nieuwe werkomgeving woningcorporatie De Goede Woning

Door: Petra Starink | 18-04-2018

Helgasnelarchitecten heeft voor woningcorporatie De Goede Woning in Zoetermeer samen met de medewerkers een schetsontwerp gemaakt met het doel om een zo goed mogelijke werkomgeving te ontwerpen die past bij het dienstverleningsconcept. In het kantoor speelt daglicht een belangrijke rol.

Open verbinding tussen verdiepingen

Het nieuwe gebouw voor De Goede Woning is een markconform, standaard kantoorpand. Het gebouw heeft een diepte van 14,40 m en verhuurbare oppervlakte van 500 m2 per verdieping. Om dit pand geschikt te maken voor de nieuwe manier van werken moesten er structurele aanpassingen gedaan worden. Tussen de 2 trappenhuizen en de liften is een open verbinding tussen de verdiepingen gemaakt. Twee vides zijn diagonaal ten opzichte van elkaar verschoven. Daarin zijn trappen gelegd zodat de medewerkers elkaar kunnen ontmoeten.

Entree met veel daglicht

De entree is een open elegante ruimte waar bezoekers binnekomen en waar koffie gebruikt kan worden. Daglicht is belangrijk in het gebouw en speelt een belangrijke rol. De vides laten het zonlicht binnenvallen. De wanden en aanvullende kleuren geven het gehele interieur een blonde, natuurlijke sfeer. Door de wanden en de meubels af te ronden wordt de ruimte verzacht en wordt ze humaan. De ronde witte lichtarmaturen volgen je door het gebouw als bubbels in de lucht.

Fotografie: helgasnelarchitecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.