Open kantoorconcepten in nieuwe showroom Vitra

Interieur

Open kantoorconcepten in nieuwe showroom Vitra

Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-02-2023

Op 25 januari opende Vitra haar nieuwe showroom In de Houthavens: het up-and-coming gebied in de westelijke haven van de Nederlandse hoofdstad. De ruimte van 600 m² is volledig uit hout opgetrokken en biedt op de bovenste verdieping een prachtig uitzicht op het Amsterdamse IJ. De open lay-out dient als flexibel platform voor het tonen van de open kantoorconcepten en het stimuleren van samenwerking met klanten en partners.

De showroom biedt ruimte voor hybride werkvormen, verschillende activiteiten en events. Daarbij stimuleren de gemeenschappelijke ruimtes interactie terwijl een focuskantoor geconcentreerd en individueel werken mogelijk maakt. Het dynamische gedeelte dient als locatie voor projectteams en workshops met klanten.

Inrichting

Het inrichtingsconcept gaat uit van de natuurlijke materialen van de architectuur en brengt deze in dialoog met de diversiteit van de Colour & Material Library van het bedrijf. De belangrijkste materialen zijn natuurlijk en levendig hout in combinatie met lichtroze terrazzo, metalen, gerecyclede kunststoffen en een mix van stoffen in subtiele kleuren.

Samen met de nieuwe showroom locatie heeft Vitra Nederland ook een nieuwe directeur. Remy Schepens gaat na 25 jaar Vitra met zijn welverdiende pensioen. Hij draagt zijn verantwoordelijkheden als hoofd van de regio over aan Torsten Stadler die sinds 2007 werkzaam is voor de Vitra Group in verschillende functies.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.