‘Out of the blue’ in Evoluon Eindhoven

Interieur

‘Out of the blue’ in Evoluon Eindhoven

Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-10-2022

Op 24 september 1966 opende het Evoluon voor het eerst haar deuren als unieke locatie waar wetenschap en techniek voor iedereen toegankelijk was. In 1989 werd het Evoluon gesloten maar op 24 september 2022 in volle glorie heropend als museum. De eerste tentoonstelling is genaamd ‘Retro Future’; het ontwerp voor entree, lounge, restaurant en vergaderruimte is van M+R interior architecture.

Organisator Next Nature vroeg M+R interior architecture om met beperkte middelen een aantrekkelijk én circulair design te maken. Het bureau koos daarbij de volgende insteek: alles wat er nu in het gebouw wordt ingebracht, moet een duidelijke signatuur hebben en maximaal gebruik maken van de bestaande inrichting. Alles i daarbij voorzien van een ‘nieuwe huid’ in de herkenbare kleur blauw.

Blauw

De kleur blauw is niet ‘out of the blue’ bepaald. Het is een primaire kleur die staat voor puur en zuiver en ook vaak wordt geassocieerd met techniek en toekomst. In de schilderkunst speelt blauw een grote rol bij het atmosferisch perspectief. Ook komt de kleur terug in de branding van Next Nature en is het de kleur van initiatiefnemer van het Evoluon: Philips.

Circulair

Het circulaire karakter komt terug in het feit dat de meubels, voorzien van een uniek label met code en certificaat, na hun functie worden geveild en elders een tweede leven krijgen. Omdat de meubels zonder uitzondering zijn uitgevoerd in de speciale blauwe kleur, zijn ze nog unieker.

Voor de losse inrichting is gekozen voor stoelen en tafels van Eindhovense (Brabantse) Ontwerpers en Kunstenaars: Maarten Baas (101); Joep van Lieshout (Skull en AVL-chair); Piet Hein Eek (aluminum chair); Michiel van der Kley (Chase G kapstok) en voor het terras en lounge heeft M+R een speciale modulaire zitbank ontworpen in de vorm van een X.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.