Renovatie collegezalen Civiele Techniek TU Delft

Interieur

Renovatie collegezalen Civiele Techniek TU Delft

Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-11-2020

De college- en onderwijszalen van de TU Delft (faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen) zijn gerenoveerd door Hoek & de Wit Architecten. De capaciteit is verhoogd en met het nieuwe kleur- en materialenpalet is gekozen voor een stoer en tijdloos karakter dat aansluit bij het brute karakter van het gebouw, dat in de jaren 60 werd ontworpen door Van den Broek en Bakema.

Facelift voor collegezalen

Door de komst van steeds grotere aantallen studenten en de introductie van nieuwe digitale onderwijstechnieken was een grondige facelift van de collegezalen – onveranderd sinds de bouw van de faculteit – onvermijdelijk. 

Marmoleumvloer van Forbo Flooring

Voordat Hoek & de Wit Architecten aan de verbouwing begon, deed het eerst een studie naar de meest efficiënte afstand tussen de rijen stoelen, de toegankelijkheid voor mindervaliden en de optimale zichtlijnen. Uiteindelijk kregen de ruimtes een efficiëntere indeling waardoor er meer studenten in passen. Naast nieuw meubilair en nieuwe vloeren, is de techniek aanzienlijk verbeterd en zijn de wanden opgefrist. De betonkleur van de CO2-neutraal geproduceerde Marmoleumvloer van Forbo Flooring geeft het interieur een stoer en tijdloos karakter. Ter verbetering van de akoestiek is er in iedere zaal een voorzetwand gemaakt die is afgewerkt met Petfelt, een materiaal vervaardigd van gerecyclede petflessen. Dit duurzame materiaal verbetert niet alleen de akoestiek, maar geeft de zaal ook een zachter karakter.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.