Verwaarloosd grachtenpand wordt woning

Interieur

Verwaarloosd grachtenpand wordt woning

Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-02-2022

i29 verbouwde een verwaarloosd 17e-eeuws grachtenpand om tot een lichte woning met bijzonder uitzicht. De renovatie van het bijna tot ruine vervallen gebouw duurde meer dan twee jaar en is uitgevoerd in samenwerking met een team van specialisten.

Kenmerkend voor het nieuwe interieur is het kleurgebruik dat de verschillende gebieden accentueert. In andere gevallen is het ook de component die ruimtes met elkaar verbindt. i29 gebruikte hiervoor tevens de afwerking van de diverse ruimtes waarbij originele details op verschillende manieren zichtbaar worden of juist verborgen blijven.

Keuken

De keukenruimte op de begane grond is afgewerkt in wit beton, lichte wanden en een op maat ontworpen eiken keuken en eettafel. Een groen glazen volume verbergt een verborgen gastenkamer die volledig is uitgerust met een en-suite badkamer en toegang tot de tuin. De keuken is tevens visueel verbonden met de studeerkamer erboven door middel van een grijs gebeitste eiken muur. Hetzelfde grijs zet zich voort in de woonkamer maar dan in een stoffen wandbekleding voor akoestiek.

Slaapvertrekken

Op de eerste verdieping zijn de slaapvertrekken te vinden. Hier straalt de inrichting comfort en luxe uit. De hoofdslaapkamer met originele dakconstructie is van de badkamer gescheiden door een spiegelvolume dat zowel het trappenhuis als de doucheruimte omsluit. De douchewanden zijn uitgevoerd met bidirectionele spiegels, wat direct zicht geeft op de grachten.

Badkamer

De aangrenzende badkamer heeft een traditioneel Japans bad en vrijstaande bijpassende wastafel in hout. Alle veranderingen zijn nauwkeurig afgestemd op het17e-eeuwse huis, zodat het volledig past in de bestaande omgeving, maar ook klaar is voor de volgende generatie.

De aangrenzende badkamer heeft een traditioneel Japans bad en vrijstaande bijpassende wastafel in hout. Alle nieuwe en duidelijk ontworpen ingrepen zijn op maat gemaakt voor dit 17e-eeuwse huis, zodat het volledig past in de bestaande omgeving, maar ook het huis naar een hoger niveau tilt en klaar is voor de volgende generatie.

Foto’s: Ewout Huibers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.