Zitelementen &Ex Collection

Interieur

Zitelementen &Ex Collection

Door: Petra Starink | 22-06-2017

Na de lancering van de Desso &Ex tapijtcollectie gaat Ex Interiors van Odette Ex een samenwerking aan met Moduplus en introduceren zij een collectie zitelementen onder de naam &Ex Collection. Bij de ontwikkeling van deze collectie zijn de prints van de tapijten en circulariteit in het ontwerp van de zitelementen als uitgangspunt genomen.

Collectie

De elementen bestaan uit een zitting, rugleuning en losse kussens en zijn op verschillende manieren samen te stellen tot grotere zitelementen met een grote keus aan dessins en kleuren. Het modulaire zitsysteem draagt daarnaast bij aan een meer circulaire economie door duurzaamheid en hergebruik centraal te stellen.

Modulair systeem

In verschillende kamers hetzelfde dessin in andere kleuren laten terugkomen, helpt om ruimtes die niet met elkaar verbonden zijn te overbruggen. De kleuren kunnen worden gebruikt om aan te geven waar het ene gebied eindigt en een ander gebied begint. Met de introductie van de zitelementen kan dit effect nu ook drie dimensioneel worden toegepast. De flexibiliteit in het modulaire systeem geeft de mogelijkheid om voor elke ruimte de juiste opstelling te maken. De &Ex collectie zitelementen biedt acht verschillende dessins in vier verschillende kleurgroepen: Indigo, Karmijn, Blad en Steen.

Ontwerpproces

Tijdens het ontwerpproces van de zitelementen lag de nadruk op hergebruik van de elementen. De hoezen zijn verwisselbaar en hierdoor eenvoudig te reinigen, te vervangen of aan te passen. Door de elementen op te bouwen uit verschillende lagen kunnen alle gebruikte materialen worden vervangen of recycled aan het einde van de levensduur. De EPP basis is heel licht van gewicht, waardoor productie en transport veel minder energie kosten.

Projecten waarin de producten van Ex Interiors zijn toegepast zijn de Melkfabriek Dudok Wonen, Huis de Wiers (Horeca), Nationale Nederlanden en Radboud UMC Tandheelkunde in Nijmegen. Deze laatste is genomineerd voor de Gulden Fenix.

www.ex-interiors.nl

In ArchitectuurNL nummer 3 van 2017, die 27 juni verschijnt staat een artikel over Milaan 2017, geschreven door Jeroen Junte. In dit artikel komt ook de collectie voor van Ex Interiors.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.