Bestekteksten GND garanderen kwaliteit deuren

Kennis

Bestekteksten GND garanderen kwaliteit deuren

Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-04-2018

De wettelijke regelgeving wordt steeds verder aangescherpt. Het is voor architecten en bestekschrijvers een uitdaging om voortdurend op de hoogte te zijn van alle veranderende regels. Om er zeker van te zijn dat de voorgeschreven houten binnen- en/of buitendeuren voldoen aan alle eisen op het gebied van brand- rook-, geluid- en inbraakwerendheid, heeft GND kant-en-klare bestekteksten opgesteld.

Bestekteksten handige bouwstenen

De standaard bestekteksten zijn handige bouwstenen; architecten en bestekschrijvers hebben alle vrijheid in vormgeving, afwerking en afmetingen van deuren en weten tegelijkertijd zeker dat de houten binnen- en/of buitendeuren voldoen aan alle eisen. Ontwerpvrijheid en kwaliteit gaan hierdoor prima samen.

Geïntegreerde oplossingen

Garantie op de prestaties van deuren is van groot belang. In de praktijk worden deuren en kozijnen vaak gezien als losse componenten; na samenvoeging op de bouwplaats is het de vraag wie verantwoordelijk is voor de prestaties en de garanties. Om te voorkomen dat partijen naar elkaar wijzen als er iets fout gaat, bieden GND-fabrikanten geïntegreerde oplossingen met GND-zekerheidsklasse III.

Zekerheidsklasse III

GND-zekerheidklasse III houdt in dat het deurblad, hang- en sluitwerk en kozijn gegarandeerd voldoen aan het testcertificaat. De fabrikant is dan verantwoordelijk voor zowel de levering als de montage en biedt garantie op de kwaliteit en prestaties. Er wordt gecontroleerd of de toegepaste wand(en) voldoen aan geteste constructie conform testrapporten.

GND-zekerheidslabel

Een deur met GND-garantie is eenvoudig te herkennen aan het GND-zekerheidslabel met QR-code aan de scharnierzijde van de deur. Door de QR-code op het label te scannen, is direct te zien in welke zekerheidsklasse de deur valt en wat de prestaties zijn op het gebied van geluid-, brand-, rook- en inbraakwerendheid. Met de gratis “GND deurscanner”-app is een GND-deur altijd en overal, zelfs offline te checken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.