BOQUE app inspiratiebron voor architectuurliefhebbers

Kennis

BOQUE app inspiratiebron voor architectuurliefhebbers

Door: Petra Starink | 16-11-2020

Waar vind ik duurzame gebouwen, en wat houdt circulair bouwen en ontwerpen in? Deze informatie is te vinden in de gratis BOQUE app en is een inspiratiebron voor architectuurliefhebbers en -professionals.

Verhaal achter het gebouw

In de BOQUE app vertellen architecten, bouwers en leveranciers het verhaal achter het gebouw. Laagdrempelig, met mooie foto’s en aansprekende verhalen. Samen voeden zij de app die als inspiratiebron dient voor collega-architecten, opdrachtgevers en iedereen die de Nederlandse en Belgische architectuur een warm hart toedraagt.

Inspiratiebron

Initiatiefnemer is Katja Van Roosmalen, hoofdredacteur van (architectuur)vakbladen en al sinds 2008 betrokken bij de circulaire economie. “Ik merk soms hoe moeilijk het is om duurzaamheidsambities te vertalen naar de praktijk. Duurzaamheid is in de beleving van velen een synoniem voor zonnepanelen. Terwijl het zo veel meer omvat. Daar wil ik mensen van bewust maken.” “Bijvoorbeeld door mooie projecten te tonen, zoals  transformaties die de levenscyclus van gebouwen verlengen. Door energieneutraal bouwen een podium te bieden, zodat we eerder afscheid nemen van fossiele brandstoffen.

Meer dan 1000 projecten

Op de homepage staan de nieuwste projecten. Je kunt zoeken op de naam van de architect, gebouwtype, maar ook op kenmerken, zoals transformatie, de circulaire economie, of hout. Op de landkaart verschijnen vervolgens de projecten die aan de zoekcriteria voldoen.” Bij de lancering op 10 november stonden al meer dan 1.000 projecten in de BOQUE app

Betrokken bij bebouwde omgeving

De app wordt gevoed door mensen die direct bij de gebouwde omgeving betrokken zijn. Zij worden uitgenodigd om actief deel te nemen. Daarvoor kunnen ze zich aanmelden op www.boque.nl.

De BOQUE app is gratis te downloaden in de AppStore en PlayStore.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.