Bouwen met Staal organiseert webinar Terrace Tower

Bouwen met Staal organiseert webinar Terrace Tower

Kennis
Door: Petra Starink | 07-07-2020

Bouwen met Staal organiseert op donderdag 16 juli het gratis webinar over de Terrace Tower, het nieuwe hoofdkantoor van SuitSupply dat in aanbouw is op de Amsterdam-Zuidas. Hermen Smelt (Inbo), Fokke van Gijn (Van Rossum raadgevende ingenieurs) en Arthur Heesen (Buiting Staalbouw) belichten de architectuur, het constructief ontwerp en de staalbouw.

Terrace Tower

Met de nieuwbouw van Terrace Tower heeft de internationale onderneming in herenmode 16.500 m2 kantoorruimte, 3.500 m2 voor de voorzieningen en 3.500 m2 parkeergelegenheid voorhanden.

Kop Zuidas

BIG | Bjarke Ingels Group en Inbo hebben dit programma vervat in een opzienbarende, traps verspringende stapeling van bouwlagen waaraan het gebouw dan ook zijn naam ontleent: Terrace Tower en vormt een van de uitwerkingen van het masterplan voor de herontwikkeling van Kop Zuidas.

Lees ook:

Onderlinge verschuiving van bouwlagen

Met station AmsterdamRAI en de ringweg A10 op steenworpafstand dient Kop Zuidas als de toegangspoort tot de Zuidas. De Terrace Tower markeert deze gebiedsentree via zijn hoogte (85 m) maar vooral door een onderlinge verschuiving van de bouwlagen, waardoor aan de achterzijde van het gebouw de daken van de verdiepingen vrij komen te liggen en bruikbaar zijn als plek voor ontmoeting, overleg en ontspanning.

Verspringende betonkern

De markante gebouwvorm is constructief mogelijk gemaakt via een verspringende betonkern in combinatie met een lichtgewicht stalen vakwerkconstructie.

Webinar

Het webinar start om 14.00 uur en duurt 2 uur. Tijdens het webinar dat te volgen is op het YouTube kanaal van Bouwen met Staal kunt u vragen stellen. Aanmelden tot 16 juli kan hier.

Foto: Skyscrapercity

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.