Bouwspecial Circulariteit 2021

Bouwspecial Circulariteit 2021

Kennis
Door: Petra Starink | 11-05-2021

Twaalf jaar geleden werd in Nederland Villa Welpeloo gebouwd: het eerste circulaire woonhuis ontworpen door Jan Jongert van Superuse Studios. Dat was niet eerder vertoond, een huis maken van afvalmaterialen. Het project trok destijds de aandacht van de internationale architectenwereld. Een artikel over de geschiedenis van dit bijzondere project staat in deze special. Sinds die tijd is er veel gezegd en geschreven over nut en noodzaak van circulair bouwen en ontwerpen, maar is het nog steeds niet in het dagelijkse denken en doen van de bouwsector verankerd.

Bouwspecial Circulariteit

Dat circulair bouwen hard op weg is naar volwassenheid laat de inhoud van deze special zien. Van een vakantiehuisje tot een blokje circulaire sociale huurwoningen en een nieuwe Multi Functionele Accommodatie die de duurzaamheidsambities van de opdrachtgever overtrof; op meerdere plekken in ons land zijn de afgelopen tijd op circulaire leest geschoeide projecten gerealiseerd. Het kan dus wel. ’t Is een kwestie van de knop omzetten en afscheid nemen van lineair denken en doen.

De papieren Bouwspecial Circulariteit van 60 pagina’s is nu te koop voor €4,95 in de webshop van Bouwwereld.nl. Het E-Book is te koop voor €4,00.

Het E-Book Circulariteit en Materiaalinnovatie zijn voor abonnees van Bouwwereld gratis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.