De waarde van een Digital-Twin voor vastgoed exploitatie

Actualiteiten, Kennis, Nieuws

De waarde van een Digital-Twin voor vastgoed exploitatie

Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-11-2022

BIMcollab organiseert op 9 november een event in het HagaZiekenhuis in Den Haag over samenwerking in BIM. Vier partijen laten live zien hoe dit verloopt door op het podium een ‘Digital Twin’ te creëren. Een Digital-Twin is een virtuele weergave van een bestaand gebouw maar veel meer dan alleen een geometrische dubbelganger. Zo omvat het informatie die te gebruiken is voor praktische doeleinden, zoals simulaties, integraties, testen, bewaking, beheer en onderhoud.

Het BIM-model dat in deze case wordt gebruikt, is het ontwerp van HagaZiekenhuis Den Haag, tevens de locatie van dit event. Vier partijen laten live zien hoe hun samenwerking in BIM verloopt. Op het podium wordt een Digital-Twin gecreëerd, het BIM model gebouwd, gecontroleerd en gevalideerd. Vervolgens wordt alle beschikbare data gedocumenteerd in een gebouwdossier. Dit wordt gevalideerd aan de werkelijkheid middels Augmented Reality. Alle communicatie tussen deze partijen geschiedt live op het podium. Een prachtig voorbeeld van de ontwikkeling van BIM.

Na afloop van de presentatie is er uiteraard ruimte voor het stellen van vragen, het verkrijgen van informatie en het leggen van contacten. Ook kunnen bezoekers zelf AR ervaren bij de infotafel van Beecot.

Globaal programma

  • 13:15 uur : Inloop bezoekers
  • 13:45 uur: Plaatsnemen in auditorium
  • 14:00 uur: Start BIM Showcase
  • 15:15 uur : Q&A
  • 15:45 uur: Infomarkt, borrel en netwerkmoment
  • 16:30 uur : Einde event

Deelname is gratis na registratie.

Voor wie en waar?

Het event is bestemd voor alle opdrachtgevers, bouwkundigen, architecten, aannemers, constructeurs, facility managers, projectmanagers, BIM managers, vastgoedbeheerders en overige BIM’ers en BIM-geïnteresseerden.

Datum: Woensdag 9 november van 14:00 tot 16:30 uur
Waar: in het auditorium van HagaZiekenhuis, Den Haag.

Afbeeldingen: Kubus en Esri

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.