Gekleurde flexibele pv-panelen

Kennis, Materialen, Producten

Gekleurde flexibele pv-panelen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-11-2015

Orange Solar Specials levert in de komende weken de eerste in Nederland geproduceerde flexibele, gekleurde en lichtgewicht zonnepanelen uit. Het bedrijf kondigde afgelopen voorjaar een nieuwe fabriek aan. Nu, bijna een half jaar na dato, worden de eerste zonnepanelen die in de fabriek gemaakt zijn gedistribueerd.

Flexibel en lichtgewicht

De zonnepanelen zijn door hun flexibiliteit en lichtgewicht bij uitstek geschikt voor integratie in gebouwen en woningen. Voor architecten, gebouweigenaren en aannemers zijn de zonnepanelen van Orange Solar Specials daarmee naar eigen zeggen een esthetisch verantwoord alternatief voor het traditionele blauwe zonnepaneel met een zilveren frame.

Op maat ontwerpen

De nieuwe fabriek van Orange Solar Specials in Roosendaal kent een jaarlijkse productiecapaciteit van circa 40 megawatt. Afhankelijk van de verschillende maatvoeringen die men kiest, bedraagt de productiecapaciteit per jaar circa 100.000 zonnepanelen. Bijzonder aan de productiemachines die in de fabriek staan, is de mogelijkheid om verschillende formaten zonnepanelen te produceren. Daarbij vinden gedurende het gehele productieproces kwaliteitscontroles plaats. “Wij kunnen zonnepanelen individueel en op maat ontwerpen”, vertelt Guust Verpaalen, Chief Executive Officer van Orange Solar Specials. “Omdat de productie op industriële schaal plaatsvindt, blijven de zonnepanelen financieel aantrekkelijk. Wij zijn een van de eerste producenten ter wereld die het mogelijk maakt om zonnepanelen in verschillende vormen en kleuren te maken.”

Gekleurde zonnepanelen esthetisch alternatief

De gekleurde zonnepanelen bieden daarmee een esthetisch alternatief voor de bekende blauwe zonnepanelen. Walter Van Loon, Chief Commercial Officer: “Onze zonnepanelen kunnen grootschalig worden geïntegreerd in bijvoorbeeld de façades van kantoorgebouwen. Dat is iets wat met standaard zonnepanelen niet mogelijk is.”

“Doordat de zonnepanelen buigzaam zijn, kunnen ze ook op allerlei gebogen oppervlakten worden verlijmd of gemonteerd”, vervolgt Van Loon. “Naast façades zijn dat onder meer overkappingen en lichtstraten. In feite kan het overal toegepast worden waar het standaard zonnepaneel geen soelaas biedt.”

Meer informatie is hier te vinden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.