Hergebruik restproducten met Oogstkaart

Hergebruik restproducten met Oogstkaart

Kennis, Materialen
Door: Petra Starink | 19-11-2015

Hergebruik restproducten oogstkaartArchitectenbureau Superuse Studios en afvalrecycler Van Gansewinkel werken samen om hergebruik van restproducten te bevorderen. Een pilot vond plaats met gestanste metalen platen die succesvol en herkenbaar werden verwerkt in de scheidingswanden en balustrades van museum DordtYart in Dordrecht.

Uitwisseling van restproducten

Van Gansewinkel neemt Oogstkaart.nl, marktplaats voor professionele upcyclers, op in haar dienstenpakket. Met Oogstkaart biedt Superuse Studios sinds kort een landelijk platform voor de uitwisseling van restproducten van bedrijven. Onder andere ontwerpers, architecten, decorbouwers en aannemers gebruiken Oogstkaart voor het vinden en aanschaffen van het juiste herbruikbare (bouw)materiaal.

‘Met de toenemende aandacht voor een circulaire economie en de eis om bij aanbestedingen ook hergebruikt materiaal in te zetten, verwachten we dat het aantal gebruikers en de vraag naar hergebruik van materiaal gaat toenemen’, zegt Jan Jongert, mede-oprichter en hoofd Onderzoek bij Superuse Studios.

Hergebruik

Voor Van Gansewinkel is het een nieuwe stap: ‘Oogstkaart biedt klanten met interessante terugkerende materiaalstromen een mogelijkheid de producten aan te bieden aan andere professionele partijen, die het direct als product of onderdeel weer kunnen hergebruiken. Zo bieden we alle deelnemers in de keten meerwaarde, terwijl de CO2-uitstoot aanzienlijk wordt teruggedrongen. Een nieuwe stap voor ons en tegelijk ook een andere manier van kijken naar restmaterialen, die nodig is om de transitie te maken van afvalinzamelaar naar een grondstoffenbedrijf’, aldus Florens Slob, directeur Business Development bij Van Gansewinkel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.