Inschrijving Nationaal Digitaal Houtbouwcongres

Inschrijving Nationaal Digitaal Houtbouwcongres

Kennis
Door: Petra Starink | 17-08-2020

Op 1 oktober 2020 organiseert het Houtblad in samenwerking met Snitker/Borst architecten een digitaal congres over houtbouw. Het programma is heel gevarieerd, bezoekers kunnen andere bezoekers ontmoeten, key-note sprekers beluisteren en parallelsessies volgen met o.a. architecten Bjarne Mastenbroek en Daan Bruggink. Aanmelden voor het digitale congres dat op 1 oktober om 13.00 start kan hier.

Houtbouw

De Nederlandse woningbouw staat voor enorme uitdagingen. Houtbouw, in houtskeletbouw of met kruislaaghout, vormt tenminste een deel van de oplossing. Met hout kan snel, schoon, en stikstofuitstootarm gebouwd worden. Met het materiaal, CLT en houtskeletbouw kunnen razendsnel op industriële schaal huizen geproduceerd worden. Nu er een enorme behoefte bestaat aan grootschalige woningbouw ligt houtbouw dus voor de hand. En daarbij komt dat houtbouw duurzaam en circulair is. Bomen halen CO2 uit de lucht en slaan het op in hout. Waar een boom gekapt is kan een nieuwe groeien. Houten huizen kunnen heel lang blijven staan, maar tegelijk ook demontabel worden uitgevoerd waarna het bouwmateriaal kan worden hergebruikt.

Sessies met architecten

Het congres zal bestaan uit een aantal plenaire sessies en een groot aantal parallelsessies. Deelnemers brengen de middag door met het (interactief) volgen van deze sessies, het ontmoeten van en netwerken met andere deelnemers en het bezoeken van de presentaties van de sponsoren. Alle parallelsessies worden maar één keer gegeven. Voor deelnemers is het mogelijk de gemiste sessies achteraf terug te zien. Interactief zijn ze dan niet meer. Bekijk het hele programma hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.