Kleur bekennen met gevelbakstenen

Kennis, Materialen, Producten

Kleur bekennen met gevelbakstenen

Door: Petra Starink | 14-10-2015

De nieuwe serie gevelbakstenen van Wienerberger bestaat uit vijf strengpers sorteringen die elk zijn opgebouwd uit verschillende kleurnuances. Met de Ton-sur-Ton serie worden eigentijdse kleuren teruggebracht in het gevelbeeld. De strakke uitstraling van de stenen in combinatie met het brede kleurenpalet resulteren in gevelbakstenen die goed passen in een moderne vormgeving.

Strengpers gevelbakstenen worden met hun gladde structuur gekenmerkt door een strakke moderne vormgeving. In combinatie met de uitvoering in eigentijdse kleuren maakt dit de Ton-sur-Ton-serie geschikt voor diverse toepassingen in zowel de woning- als utiliteitsbouw. Strengpers stenen zijn van nature sterk en blijvend duurzaam. Ze zijn te gebruiken voor verlijmen, dunmetselen en stootvoegloos metselen. Wel vereist de keuze van de kleur mortel speciale aandacht. De voegkleur heeft grote invloed op de uitstraling van de gevel.

Genuanceerde kleuren

De vijf strengpers sorteringen hebben Franse namen: Rouge, Jaune, Grise, Taupe en Brune. Ze variëren van krachtig rood en geel tot de meer naturelle tinten in bruin, beige en grijs. Elke sortering bestaat uit een subtiele mix van genuanceerde, tonale kleuren. De samenstelling van ‘kleur op kleur’ of ’tint op tint’ zorgt voor een afwisselend maar tegelijkertijd rustig en harmonieus gevelbeeld. Alle strengpers bakstenen zijn verkrijgbaar in waalformaat (210x100x50 mm).

Bakstenen bekijken op expo

De Ton-sur-Ton-serie is te bekijken op de Wienerberger Expo in Zaltbommel. De Expo is op afspraak geopend van maandag tot en met vrijdag. Bouwprofessionals kunnen een gratis monster van de nieuwe gevelbakstenen aanvragen via info.nl@wienerberger.com of via het productzoeksysteem op de website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.