Cirkelvormige convectorroosters in Timmerhuis

Materialen

Cirkelvormige convectorroosters in Timmerhuis

Door: Petra Starink | 31-05-2016

Het Museum Rotterdam is te vinden in het Timmerhuis, een architectonisch hoogstandje waar oud en nieuw samenkomen op een historische plek in de oude stadsdriehoek van Rotterdam.

Architect Reinier de Graaf van de Office for Metropolitan Architecture (OMA), is verantwoordelijk voor het spannende ontwerp dat bestaat uit een integratie van het L-vormige Stadstimmerhuis uit de jaren ’50 en nieuwbouw. Het Timmerhuis wordt ook wel een wolk van glas en staal genoemd.  De nieuwbouw heeft een innovatieve staalconstructie en er is gebruik gemaakt van veel glas dat zorgt voor een immense inval van daglicht.

Cirkelvormige convectorroosters

Voor het ontwerp heeft de architect gekozen voor duurzame en eerlijke materialen. Bazo Staalbeheer uit Velp in Gelderland werd gevraagd een bijzonder stukje in het gebouw te produceren en bouwen, namelijk de convectorroosters. Voor het Timmerhuis moesten deze roosters cirkelvormig zijn en geheel vloeiend met de raampartijen. Ook moest het een soort natuurlijke overgang vormen met de bestrating die werd gebruikt in het gebouw.

Het bedrijf Bazo bestaat al 78 jaar en is producent en leverancier van stalen roosters. Het Timmerhuis in Rotterdam is  een recent project waar Bazo aan heeft gewerkt. Op de timelapsevideo van de bouw is goed te zien hoe de combinatie van historie en nieuwbouw samensmelten.

Foto’s: Jacqueline Knudsen en Sebastian van Damme

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.