Gevelpanelen in trapeziumvorm

Materialen

Gevelpanelen in trapeziumvorm

Door: Petra Starink | 11-01-2017

Voor de renovatie van Helicon VMBO Den Bosch, dat vorig jaar is afgerond heeft architectenbureau SP Architecten gekozen voor het gevelsyteem QuadroClad® 300 van Hunter Douglas. Een reden om voor dit product te kiezen was de mogelijkheid om de panelen in de gewenste vorm, in dit geval een trapezium te ontwikkelen en extreme grote oppervlakken te creëren zonder onderbrekingen.

Bamboestengels

Met QC300 kon de architect de illusie realiseren, van bamboestengels die in de hoogte groeien. ‘Dit ontwerp sluit naadloos aan op de identiteit van Helicon VMBO, een agrarische onderwijsinstelling’, zegt David Vos van SP Architecten. De gevelpanelen bij Helicon VMBO Den Bosch zijn maximaal 3500 mm hoog. Hunter Douglas heeft 1050 vierkante meter aan gevelbekleding geleverd.

Groene gevelpanelen

Dankzij de renovatie past het schoolgebouw uit de jaren ’80 weer in de moderne tijdsgeest. Dichte lokalen met een klein venster boven de deur zijn vervangen door transparante ruimtes en harde TL-verlichting maakt plaats voor LED-verlichting. Ook de uitstraling van het pand is veranderd. De gevel weerspiegelt nu direct het type onderwijs. De groene gevelpanelen en levende planten zijn een duidelijke aanwijzing dat het gaat om een agrarische school. ‘Door de aluminium gevelpanelen te combineren met beplanting, brengen we harde en zachte materialen samen. Dat geeft een bijzonder effect’, aldus architect David Vos.

Aluminum

De panelen van QC300 zijn opgebouwd uit een binnenste laag aluminium, een honingraatstructuur en een buitenste laag aluminium met randextrusie om regen af te voeren. De panelen kunnen eenvoudig worden bevestigd.

Beeld: Hunter Douglas

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.