New Material Award 2018

Materialen

New Material Award 2018

Door: Petra Starink | 17-01-2018

De New Material Award daagt architecten, ontwerpers en kunstenaars uit een bijdrage te leveren aan een beter milieu en CO2-reductie op het gebied van duurzame materialen. Hiervoor zijn nieuwe materialen en technieken nodig. Ontwerpen voor de New Material Award kunnen tot 27 april 2018 worden ingezonden.

Winnaars Award 2016

Op 18 januari gaat in het Nieuwe Instituut tijdens de lancering van de zevende editie moderator Andrea van Pol in gesprek met de twee winnaars en een genomineerde van de New Material Award 2016. Olivier van Herpt bouwde zelf een 3D kleiprinter en Diana Scherer onderzoekt een wortelstelsel dat sterk en houdbaar materiaal kan ontwikkelen. Simone Post bedacht nieuwe toepassingen voor afvalmateriaal van textielfabrikant Vlisco.

New Material Award

De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, Fonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut. De drie organisaties geven tijdens de lancering hun visie op de ontwikkelingen in de samenleving en de rol van de award op actuele en urgente vraagstukken. Er zijn twee prijzen: de New Material Award van € 15.000 voor een eindontwerp en de New Material Fellow met 5.000 euro en een fellowship bij Het Nieuwe Instituut voor een uitgewerkt idee waaraan een onderzoeksvraag is gekoppeld.

Tentoonstelling tijdens DDW 2018

Een nominatiecommissie selecteert 16 tot 18 ontwerpen voor een tentoonstelling tijdens de Dutch Design Week 2018 van 20 tot en moet 28 oktober en de Salone del Mobile 2019. De winnaars worden op 20 oktober bekend.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.