Sterker en dunner keramiek

Sterker en dunner keramiek

Materialen
Door: Petra Starink | 08-03-2016

Wastafel keramiekKeramiek wordt sterker en dunner. Door nieuwe productiemethoden en samenstellingen van ingrediënten slaan fabrikanten naar eigen zeggen revolutionaire wegen in.

Dunne wanden tot 4 mm, strakke randen: het kan nu ook met keramiek, en dan zonder de angst dat de wastafel bij het minste of geringste uit elkaar spat. Nadat Laufen de wereldprimeur had met haar SaphirKeramik heeft de concurrentie niet stil gezeten.

Ultrasterk keramiek

Duravit als Villeroy & Boch hebben inmiddels ook series met het dunne en krachtige materiaal op de markt, DuraCeram en TitanCeram. Villeroy & Boch heeft haar TitanCeram vooralsnog toegepast op de designkolom Octagon en de opzetkommen uit de nieuwe Artis-serie. Duravit had al ervaring met ultrasterk keramiek, omdat het bedrijf met de Starck K-serie al een uitstapje in de keramische keukenspoelbakken op het cv heeft staan.

Nu is onder meer de bekroonde designerserie Cape Cod van Philippe Starck uitgevoerd in het dunne porselein. Laufen heeft inmiddels vier lijnen uitgevoerd in SaphirKeramik: INO, VAL, Kartell en Living Square, en kan met het dunne materiaal al lengtes van 120 cm maken.

Bron: Installatie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.