Nieuwe versie Handboek Houtskeletbouw ontwikkeld

Kennis

Nieuwe versie Handboek Houtskeletbouw ontwikkeld

Door: Petra Starink | 01-12-2020

ISSO en Centrum Hout hebben een nieuwe versie ontwikkeld van het Handboek Houtskeletbouw. Nieuwe onderwerpen in het boek zijn onder meer circulair, biobased en aardbevingsbestendig bouwen.

Het vernieuwde Handboek Houtskeletbouw geeft handvatten voor ontwerpen, detailleren, prefabriceren en bouwen in houtskeletbouw en daarmee ook lichte bouwmethoden. Dit handboek vormt de basis voor het verantwoord toepassen van deze bouwmethode in alle voorkomende situaties. De kennis en voorbeelden zijn geschikt voor uiteenlopende opgaven, variërend van zeer eenvoudig tot zeer complex.

BENG-regelgeving

Het Handboek sluit naadloos aan op de aankomende BENG-regelgeving en de NTA 8800. Nieuwe onderwerpen in het boek zijn circulair -, biobased – en aardbevingsbestendig bouwen. Daarnaast is veel aandacht besteed aan de praktische invulling van het vernieuwde bouwbesluit (Besluit bouwwerken leefomgeving). De publicatie heeft bovendien een nieuwe hoofdstukindeling gekregen en is makkelijker te doorzoeken. Het boek is geschikt als lesmateriaal bij diverse opleidingen.

Het Handboek Houtskeletbouw is te vinden op ISSO Open. Of lees meer over de totstandkoming van het herziene handboek op de projectpagina van ISSO.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.