Open oproep Bouwen aan talent

Onderzoek

Open oproep Bouwen aan talent

Door: Petra Starink | 14-09-2020

Jonge talenten in de architectuurdiscipline die willen deelnemen aan een samenwerkingstraject met ontwerpbureaus worden door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie uitgenodigd om deel te nemen aan de open oproep Bouwen aan Talent. Reageren kan tot en met 28 oktober 2020. Bekijk hier meer informatie over de opgave en deelname

Artistieke uitwisseling

Het fonds beoogt met deze oproep de aansluiting van recent afgestudeerde architecten, stedenbouwers, tuin- en landschapsarchitecten en interieurarchitecten met het werkveld te verstevigen en ruimte te bieden voor artistieke uitwisseling in het kader van actuele maatschappelijke opgaven.

Werken aan actueel maatschappelijk thema

Aan startende ontwerpers wordt de mogelijkheid geboden om samen met gevestigde bureaus te werken aan een actueel maatschappelijk thema. Het traject betreft een werkperiode van 3 maanden in 2021, waarbij de ontwerper direct zal samenwerken met een senior architect om een specifiek onderwerp verder uit te diepen. Er zijn 12 plekken beschikbaar bij verschillende bureaus die werkzaam zijn binnen de gehele breedte van de architectuurdiscipline.

Begeleiding door senior ontwerper

Gedurende de gehele werkperiode wordt het talent minimaal één dag per week begeleid door een senior ontwerper van het bureau, en wordt er tevens een fysieke werkplek geboden. Voor deze periode ontvangt het architectuurtalent een subsidie ter hoogte van € 5.200 op basis van twee dagen per week over een periode van 3 maanden.

Bouwen aan talent

De exacte invulling en start van het samenwerkingstraject kunnen in overleg met het ontwerpbureau, na de selectie door het Stimuleringsfonds, worden afgestemd en vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Bij de uitvoering van het traject wordt gehouden met de beperkingen die de covid-19-maatregelen met zich meebrengen.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.