Grafisch labyrint in ING hoofdkantoor Cedar

Producten

Grafisch labyrint in ING hoofdkantoor Cedar

Door: Petra Starink | 16-11-2020

De Oostenrijkse kunstenaar Peter Kogler ontwierp in opdracht van ING een kunstwerk voor het ING hoofdkantoor Cedar in Amsterdam. Een labyrintisch spel van grafische buizen, beginnend in de parkeerkelder en doorlopend via het trappenhuis en de buitenwanden van de liftkern naar de begane grond en de eerste verdieping. Het digitale ontwerp is door DsignMarking vertaald naar ruim 350 vierkante meter DsignTex Wallcovering. Met deze prestatie wonnen zij goud bij de Sign+ Award 2020 (een initiatief van het vakblad Sign+ Magazine) in de categorie Architectural Signing en zilver bij de publieksprijs.

Uitvoering volledig naadloos

De fijne detaillering van het ontwerp vroeg om een hoge mate van precisie bij de uitvoering die volledig naadloos en zonder overlappingen moest worden uitgevoerd. Het kunstwerk moest 100 procent zwart/wit worden geprint op een drager die voldoet aan de strengste certificeringen betreffende brandveiligheid en die optimaal reinigbaar is. Dsignmarking was vanaf de aanvang van het bouwproces betrokken bij alle besprekingen over de uitvoering en onderhield nauw contact met architect, opdrachtgever en kunstenaar. Na het intensieve voortraject volgde eind 2019 de complete productie, waarna de montage plaatsvond.  

Dsignmarking

Dsignmarking is een creatief full service signing, visual branding en design bureau, en zijn gevestigd in Wassenaar.

Fotografie: Dsignmarking

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.