Prof.dr.ir. Theo Salet decaan TU/e faculteit Bouwkunde

Prof.dr.ir. Theo Salet decaan TU/e faculteit Bouwkunde

Kennis
Door: Petra Starink | 24-04-2019

Het College van Bestuur van de TU Eindhoven heeft hoogleraar Theo Salet (Nijmegen, 1962) per 1 juni benoemd tot decaan van de faculteit Bouwkunde. Theo Salet volgt prof.ir. Elphi Nelissen op. Hij is deeltijd hoogleraar Structural Design / Concrete Structures bij de afdeling Gebouwde Omgeving. Daarnaast is hij op dit ogenblik senior partner bij het ingenieursbureau Witteveen + Bos, waar hij de productmarktcombinatie Gebouwen leidt. Zijn onderzoek richt zich op het begrip, modelleren en ontwikkelen van 3D betonprinten – een techniek waarbij het materiaal laagsgewijs wordt aangebracht op plaatsen waar dat nodig is.

Geprinte woningen Milestone

Theo Salet’s onderzoek naar de eerste in beton geprinte brug en het huidige project met geprinte woningen van project Milestone leidde tot veel internationale aandacht vanuit de academische wereld, industrie en media. Hij is visiting professor aan de Nanyang Technical University in Singapore (NTU) en drijvende kracht achter verschillende industriële spin-off activiteiten.

Theo Salet

Theo Salet behaalde zijn MSc aan de afdeling Gebouwde Omgeving van de Technische Universiteit Eindhoven in 1986. Zijn promotieonderzoek richtte zich op het constructieve gedrag van schuimbeton in sandwichconstructies.

In 2012 werd Theo Salet benoemd tot deeltijdhoogleraar bij de afdeling Gebouwde Omgeving aan de TU/e. Als decaan neemt hij het stokje over van hoogleraar Elphi Nelissen, die na haar tweede termijn als decaan de leerstoel building performance van hoogleraar Jan Hensen overneemt, die later dit jaar met emeritaat gaat. Daarmee neemt ze ook zijn rol over als wetenschappelijk directeur van de PDEng SB&C.

Kwaliteit onderwijs en onderzoek

Theo Salet is blij met zijn benoeming tot decaan. “Onze faculteit wordt gewaardeerd om de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek. De veelheid aan disciplines – architectuur, bouwfysica, constructief ontwerpen en stedenbouw – onder één dak is uniek”. Salet beziet zijn rol als decaan met ambitie. Hij wil de faculteit verder te brengen en haar een voorname rol geven de ontwikkeling en vernieuwing binnen de sector.

“Ik zie drie speerpunten in de nabije toekomst: meer wetenschappelijk onderzoek, verkenning van nieuwe onderzoeksgebieden en onderwijsvernieuwing. Deze universiteit en deze faculteit moeten streven naar de top in wetenschap, met een multidisciplinaire blik en aanpak in samenwerking met industrie.”

Foto: TU/e

Prof Theo Salet TU/e
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.