Samenspel van trappen

Samenspel van trappen

Kennis, Materialen, Producten
Door: Petra Starink | 15-12-2015

Het nieuwe kantoor van Limes International staat in Valkenburg in Zuid Holland. STOL architecten heeft het gebouw ontworpen en is tevens verantwoordelijk voor het interieur. De blikvanger in het gebouw is het centrale atrium met een samenspel van trappen.

“Limes International wilde een ruim kantoorgebouw voorbereid op de toekomst, een gebouw met een open en uitnodigende atmosfeer,” zegt Chris Warmenhoven, architect en partner van STOL architecten. “Met dit in onze gedachten, hebben wij gekozen voor een abstract ontwerp en een modern vormgegeven gebouw.” Het nieuwe gebouw is zo ontworpen dat het geen specifieke voor of achterkant heeft waardoor iedere ruimte een optimaal uitzicht heeft gekregen.

Het lijkt alsof het gebouw op een glazen plint is geplaatst. De gevel van het gebouw is afgewerkt met Mosa Terra Tones tegels in verschillende tinten grijs. Deze gevelbekleding is aangebracht rondom de verspringende openingen die de sculpturale kwaliteit van het gebouw verhogen. Grote rechthoekige ramen, omlijst met Accoya wood, zijn afwisselend horizontaal of verticaal geplaatst om vanuit iedere werkruimte het meest optimale uit het uitzicht te halen.

Samenspel van trappen

Over het interieur van het gebouw is zorgvuldig nagedacht in samenwerking met binnenhuisarchitectenbureau Ciomé. De combinatie van de witte muren, de lichte houten vloeren en het roestvrij staal karakteriseren het moderne en open interieur van het gebouw. Voor het realiseren van de trappen heeft STOL architecten samenwerking gezocht met trappenfabrikant EeStairs. Zij hebben voor het architectenbureau een serie trappen gerealiseerd die door hun samenspel een echte blikvanger vormen in het centrale atrium. De trappen zijn zodanig ten opzichte van elkaar gepositioneerd dat het vanuit iedere hoek een fascinerend schouwspel oplevert, van boven naar beneden en van links naar rechts. Met witte trapbomen, glazen treden en roestvrij stalen handregels, passen de trappen perfect in het geheel van het interieur en dragen zij bij aan de transparante en dynamische uitstraling van het gebouw.

Open uitkijk en ontmoetingsplek

De trappen verbinden de verdiepingen met elkaar en zorgen ook voor de connectie tussen de mensen. Deze ontstaat door de open uitkijk vanuit de trappen op de werkplekken en het schouwspel van de trappen vanuit iedere werkruimte. Door het open karakter van het atrium en de trappen is er een nieuwe ontmoetingsplek ontstaan. De trappen zijn met grote zorg gepositioneerd om een ruimtelijk gevoel in het hart van het gebouw te creëren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.