Unidek Academy traint bouwprofessionals

Kennis

Unidek Academy traint bouwprofessionals

Door: Petra Starink | 16-01-2018

Kingspan Unidek heeft eind 2017 de Unidek Academy opgericht. In een dag worden architecten, adviseurs, aannemers en dakdekkers bijgepraat over luchtdicht bouwen, koudebruggen, dakisolatie bij renovatie, EPC, BENG, NOM en ingrijpend en niet-ingrijpend renoveren met accent op het hellende dak.

Wat levert een hogere Rc-waarde op in de EPC- en BENG-berekening en wanneer isoleer je het dak binnen en wanneer aan de buitenkant? Hoe monteer je een gootverjonging of dakraamkozijn? Wat zijn de voordelen van het werken met de hijsklem als je dakelementen monteert? Vragen die in de trainingen worden beantwoord.

Hellende dak

In november 2017 is de Unidek Academy gestart met trainingen voor voorschrijvers en verwerkers in de bouw. De theorie van duurzaam en energiezuinig bouwen staat centraal, in combinatie met slimme oplossingen voor het hellende dak. De trainingen vinden het hele jaar plaats.

Luchtdicht bouwen

Op het hoofdkantoor van Kingspan Unidek in Gemert is een speciale trainingslocatie ingericht en is een nieuwe praktijkruimte gerealiseerd.De training is gratis en vergen alleen een investering in tijd. Cursisten komen nadien sneller tot een passende oplossing en kennen het belang van luchtdicht bouwen en voorkomen van koudebruggen. Ook zijn ze bijgepraat over de nieuwe regelgeving zoals de BENG-methode (Bijna Energieneutraal Gebouw). Dat voorkomt fouten en faalkosten.

Op de website van Unidek is alle informatie te vinden over
inschrijving en de trainingen.

Fotografie: Sjef Prins

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.