Webinar: BENG in de praktijk

Webinar: BENG in de praktijk

Kennis
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-01-2021

Bouwaanvragen voor nieuwe woningen moeten sinds 1 januari 2021 voldoen aan de BENG-eisen. Wat zijn de eerste praktijkervaringen? Wat zijn de aandachtspunten en de knelpunten? En hoe verhoudt BENG zich eigenlijk tot de milieuprestatie van een gebouw? Het gratis bouwwebinar ‘BENG in praktijk’ op 11 februari 2021 van 15.00 tot 16.00 uur geeft antwoord op deze vragen. Inschrijven kan hier.

Andere benadering ontwerpproces

De nieuwe eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen vervangen de bekende EPC. Dit vraagt om een andere benadering van het ontwerpproces. In het gratis te volgen webinar ‘BENG in praktijk’ gaan drie deskundige sprekers in op de verschillende aspecten van het ontwerpproces van een Bijna Energie Neutraal Gebouw.

BENG in de praktijk

André Kruithof van Nieman Raadgevende Ingenieurs zal in zijn bijdrage aan dit webinar uiteenzetten aan welke eisen woningen moeten voldoen en welke energieconcepten daar bij passen. Ook zal hij aangeven hoe BENG in de praktijk inmiddels werkt en antwoord geven op de vragen die er in de praktijk zijn over met name warmtepompen, bodemwarmte en de comforteis TO-juli.

Circulariteit van materialen

Jurrian van Andel van ROCKWOOL® zal ingaan op circulariteit van materialen. Pieter Nuiten van W/E adviseurs zal ingaan op de milieuprestaties van gebouwen (MPG). Hij zal laten zien welke invloed BENG daarop heeft en hoe deze twee met elkaar in balans te brengen zijn.

Gratis webinar

Het webinar ‘BENG in praktijk’ op donderdag 11 februari is na inschrijving  gratis te volgen. Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met ROCKWOOL. Tijdens de live-uitzending is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.