Webinar: Handvatten voor circulair bouwen

Kennis

Webinar: Handvatten voor circulair bouwen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-12-2019

Op 21 januari 2020 presenteert Eisma Bouwmedia in samenwerking met Rockwool het gratis webinar ‘Handvatten voor circulair bouwen’. De overheid heeft besloten dat de Nederlandse economie in 2050 circulair dient te zijn. Ambitie is dat al in 2030 het gebruik van primaire grondstoffen gehalveerd is. Ook de bouw gaat circulair, maar hoe doe je dat? Wat is circulair eigenlijk en wat is er nu al mogelijk? In dit webinar krijg je concrete informatie over de mogelijkheden van circulair bouwen en hoe de bouw kan bijdragen aan de circulaire economie. 

Webinar

Het gratis webinar wordt op dinsdag 21 januari 2020 van 12.30 tot 13.30 uur gehouden en is na inschrijving te volgen. Inschrijven kan hier. Tijdens de live-uitzending is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Sprekers zijn Jacueline Cramer, Hans Spronken en Esther Donders. Presentatie van het webinar is in handen van Henk Wind.

Jacqueline Cramer

Jacqueline Cramer, hoogleraar duurzaam innoveren, zal in het webinar haar 10R model voor circulariteit toelichten en toespitsen op de bouw. Vanuit marketing-oogpunt is het voor veel bedrijven interessant om het label ‘circulair’ ergens op te kunnen plakken, maar het 10R model wordt breed gezien als een integrale benadering van circulariteit. Het model benoemt verschillende niveaus van circulariteit en maakt duidelijk welke niveaus de meeste impact hebben op de circulaire economie.

Hans Spronken

Hans Spronken, Manager Public Affairs & Technical Support bij ROCKWOOL, zal in het webinar ingaan op het 10R model toegespitst op steenwol. Isolatiematerialen spelen een belangrijke rol in duurzaamheid vanwege de beperking van energieverbruik, maar hoe duurzaam en circulair is steenwol nu eigenlijk zelf en hoe duurzaam is het productieproces van ROCKWOOL?

Esther Donders

Esther Donders, Procurement Director bij bouwbedrijf Heijmans, zal laten zien hoe circulair bouwen in de praktijk werkt en wat er al wel en niet mogelijk is. Aan de hand van concrete voorbeelden geeft ze inzicht in de daadwerkelijke stand van zaken en ontwikkelingen op dit gebied.

Het webinar ‘Handvatten voor circulair bouwen’ vindt plaats op dinsdag 21 januari 2020 van 12.30 tot 13.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Inschrijven kan hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.