Webinar ventilatietechniek

Kennis

Webinar ventilatietechniek

Door: Petra Starink | 05-04-2016

Een goed functionerend ventilatiesysteem wordt steeds belangrijker om eindgebruikers comfort en energiebesparing te bezorgen. Het gratis webinar Ventileren: stil, zuinig en zorgeloos behandelt de laatste stand van zaken op het gebied van ventilatietechniek.

Op dinsdag 12 april van 12.30 tot 13.30 uur behandelen specialisten van technische groothandel Rensa en Zehnder praktische zaken die een rol spelen bij de keuze voor het systeem en uitdagingen in de vertaling van theorie naar praktijk. Het tweede deel van het webinar zal vooral gaan over het inregelen van ventilatiesystemen, een onderschat onderdeel van het installeren en onderhouden van het gekozen ventilatiesysteem.

Warmteterugwinning

Omdat gebouwen in nieuwbouw en renovatie steeds beter geïsoleerd worden, is het belang van goede ventilatie, al dan niet met warmteterugwinning, steeds groter geworden. Het gros van de bestaande woningen wordt nog natuurlijk, of met mechanische afvoer (systeem C) geventileerd. Een absolute trend is warmteterugwinning, centraal of decentraal. Patrick Jansen behandelt namens groothandel Rensa de verschillende systemen met hun kansen en beperkingen, de uitdagingen in de vertaling van ontwerp naar uitvoering.

Inregelen

Jos Bouman gaat namens Zehnder in op het inregelen. Hoe wordt de vooraf gedefinieerde ventilatieprestatie of energieprestatie daadwerkelijk gehaald, met inachtneming van bijvoorbeeld de geluidseisen. Aan de hand van een stappenplan inregelen wordt de kijker aan de hand genomen.

Het webinar is live te volgen. Kijkers kunnen direct vragen stellen aan de moderatoren in de studio. Na afloop zijn praktische hand-outs beschikbaar waarmee de ventilatie-prestatie van ontwerper, adviseur en uitvoerder direct verbeterd kan worden.

Gratis aanmelden voor dit webinar kan via deze link.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.