Links

Links

Links uit ArchitectuurNL #2 2009

Van Schijndelhuis
De Stichting Mart van Schijndel is vorig jaar opgericht om de kennis en het gedachtegoed van deze, in 1999 overleden, architect te beheren, ontsluiten en verspreiden. De site is nog in ontwikkeling en gaat in eerste instantie in op het Mart van Schijndelhuis.

WAM architecten
Een beetje verwarrend is het wel, Wilfried van Winden heeft het architectenbureau Molenaar & Van Winden verlaten, maar het bureau houdt wel die naam. Van Winden is een nieuw bureau gestart onder de naam WAM architecten, de site is er al, aan de inhoud wordt nog gewerkt.

Mirck Architecture
Vernieuwde website van dit Amsterdamse bureau dat vooral bekend is door de villa’s in Almere-Overgooi, maar nog veel meer projecten heeft gedaan. De site is helder en informatief, zowel bureau als projecten zijn goed gedocumenteerd.

TWA Architecten
Gunnar Daan startte dit bureau in 1972 in Oosternijkerk. Eerst onder zijn eigen naam, later als GDA architecten. Doeke van Wieren en Bauke Tuinstra zijn hem in 2005 opgevolgd en nu is de tijd rijp om ook de naam te wijzigen in TWA architecten, te lezen als acroniem, maar ook ‘twee’ in het Fries; twee architecten en de tweede fase van het bureau.

Cita: architecten
Een nieuwe huisstijl is een goede reden om de website ook eens goed aan te pakken. De vernieuwde site is daar een voorbeeld van. De site is overzichtelijk en geeft een goed beeld van werkzaamheden van dit Utrechtse bureau in de laatste jaren en wat er te verwachten valt.

Loko architecten
Nieuwe site van dit nieuwe bureau van architect Ab Hans uit Lent. De site geeft een overzicht van wat Hans de afgelopen 15 jaar bij andere bureaus heeft gedaan, maar ook de eerste ‘eigen’ projecten.

01-10 Architecten
Vernieuwde website van dit Rotterdamse bureau met een uitgebreid overzicht van projecten, gerangschikt op tijd, functie en schaal. Daarnaast ook veel bureau-informatie.

Frans Pauw architekt
Een klein bureau met grote opdrachten noemt Frans Pauw zijn bureau. Al sinds 1982 actief in Rotterdam en dan vooral met woningbouw op binnenstedelijke locaties. Op de site een overzicht van het werk van de afgelopen tien jaar.

BRTArchitecten
De Alkmaarse bureaus BRTA en De Vries Uitterhoeve Architecten zijn onlangs samengegaan. De site is daardoor ingrijpend aangepast met veel nieuwe projecten. Naast de gebruikelijke onderdelen is er ook een webshop waar t-shirts, buttons en wallpapers zijn te vinden.

OOKarchitecten
De vernieuwde website van OOKarchitecten uit Amersfoort is strak en overzichtelijk met veel aandacht voor opgeleverde en onder handen zijnde projecten. Veel informatie, zowel in woord als beeld.

9°architecture
Nieuwe website van dit jonge Nederlands/Duitse bureau. Hun architectuur omschrijven ze als organisch-functionalistisch en dat zou je ook van de site kunnen zeggen. Prima visitekaartje dus.

bd architectuur
Na 27 jaar heeft Bas Hille afscheid genomen van bd architectuur, dat is dan gelijk een onderwerp voor de nieuwsrubriek op de vernieuwde site van dit bureau met vestigingen in Leiden en Arnhem.

Links uit ArchitectuurNL #1 2009

Berlage Instituut
Sinds december heeft het Berlage Instituut een geheel vernieuwde website. Helder en overzichtelijk met veel informatie. Mooie vormgeving door Lust uit Den Haag en ontwikkeling door Systemantics uit Aken, een internationale aangelegenheid dus, passend bij een internationaal instituut.

Powerhouse Company
Dit jonge architectenbureau van Charles Bessard en Nanne de Ru staat dankzij hun Villa 1 volop in de belangstelling. Op hun site blijken ze nog veel meer interessante projecten onder handen te hebben.

Vera Yanovshtchinsky architecten
Vernieuwde site van dit Haagse bureau is sterk visueel ingesteld. De heldere structuur en de zoekfunctie maken het vinden van informatie gemakkelijk en informatie over projecten bestaat uit een korte omschrijving en foto met de mogelijkheid een pdf te downloaden.

JAM* architecten
Aan deze nieuwe site is meer dan twee jaar denken en werken voorafgegaan, maar dan heb je ook wat. Interactieve, bewegelijke site, die telkens weer verrast.

De Zwarte Hond
De vernieuwde site is een serieuze update van de vorige. Behalve dat er weer meer projecten zijn te vinden is vooral de structuur van de site sterk verbeterd. Maar waar is het logo gebleven?

Paul van Well, architect
Mooie site van dit kleine Amsterdamse architectenbureau dat zich vooral toe lijkt te leggen op restauraties, aanbouwen en verbouwingen. Op de projectpagina’s ontbreken nog projectgegevens en toelichting. Dat komt zo te zien nog.

Mulders vandenBerk
Dit jonge Amsterdams bureau met een flinke hoeveelheid ervaring heeft een sterke en eenvoudige site gemaakt. Onder ‘Bureau’ is alle achtergrondinformatie te vinden en onder projecten vooral veel ontwerpen.

FABRIC
Denken tijdens het doen is het motto van dit bureau uit Amsterdam, dat zich naast concrete architectuur en stedenbouw ook bezig houdt met publiceren van interviews en het organiseren van lezingen.

1:1 stadslandschappen
Eenvoudige en dus overzichtelijke website van deze landschapsarchitecten in de stad. Een visie, contactgegevens en een aantal projecten volstaat om een aardig beeld van dit bureau te krijgen.

1:1 architecten
Nog eenvoudiger, zo te zien nog ‘under construction’, is de site van 1:1 architecten uit Amsterdam. De foto’s op de pagina zien er wel intrigerend uit, dus graag snel afbouwen die site.

ArchiNed
Deze site gaat natuurlijk al meer dan tien jaar mee en de vormgeving is in die tijd nauwelijks veranderd. Maar nu is er ArchiNed Index, als eerste fase van een volledige vernieuwing van de website. Ben benieuwd.

SUN Architecture
Het aantreden van uitgever Martien de Vletter heeft een nieuwe impuls gegeven aan Uitgeverij SUN Architecture in Amsterdam. Representatief daarvoor is de nieuwe website.

NBD-online
Nieuwe versie van deze bouwproducten site waardoor het nog makkelijker zoeken, vinden en vergelijken is.

Links uit ArchitectuurNL #10 2008

ArchitectuurNL #10 / 2008 is verschenen op vrijdag 5 december 2008. In deze editie is de rubriek met websites niet opgenomen.

Links uit ArchitetuurNL #9 2008

Links uit ArchitectuurNL #8 2008

Links uit ArchitectuurNL #7 2008

Links uit ArchitectuurNL #6 2008

Links uit ArchitectuurNL #5 2008

Links uit ArchitectuurNL #4 2008

Links uit ArchitectuurNL #3 2008

Links uit ArchitectuurNL #2 2008

Heeft u een nieuwe of vernieuwde site? Mail het naar: [email protected]